Claredat i censura al Parlament Europeu

image_pdfimage_print

Clare Daly, membre del parlament Europeu, ha criticat rigorosament amb paraules ben contundents la situació a Catalunya —una situació contrària als drets humans— i també el silenci immoral de les institucions europees davant de les greus i sistemàtiques vulneracions dels drets humans que l’Estat espanyol fa a Catalunya des de fa anys. Que ara se li hagi prohibit expressar la seva opinió sobre els presos polítics a Espanya en una nota aclaridora en un informe del 19 de novembre d’enguany sobre la situació dels drets fonamentals a la Unió Europea, és un escàndol, més encara quan ella és la informadora designada per fer-ho, però així se la censura i se la priva del seu dret de lliure expressió.

«Report on the situation of Fundamental Rights in the European Union — Annual Report for the years 2018-2019 (2019/2199(INI)) — Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs — Rapporteur: Clare Daly»

Una Unió Europea que actua així ignora els seus valors fonamentals, perd la seva credibilitat i fa sorgir greus dubtes sobre el sentit del projecte europeu. Una Unió Europea que ignora les greus vulneracions dels drets humans que perpetra Espanya contra el poble català i ara concretament contra milers de catalans, perseguits per la justícia per motius polítics, no pot tenir ni tindrà cap durada perquè així perd el seu dret moral a existir! No queda gaire temps per corregir l’error històric que va fer i segueix fent la Unió Europea des del 1r d’octubre del 2017. S’està destruint a si mateixa, en tant que enfonsa els fonaments dels seus propis valors fonamentals. Sembla que els representants de la Unió Europea no tinguin clares les dimensions del conflicte català, en tota la seva envergadura, per al futur de la Unió.

Publicitat

Al bell mig d’Europa, un poble sofreix una repressió dels seus drets humans de dimensions gegantines, tant el dret internacional vinculant com el nacional vigent són vulnerats pels alts tribunals d’un membre de la Unió Europea i aquesta calla i ho consenteix! Una Europa així no tindrà un lloc de durada als cors de la gent i la Gran Bretanya no serà l’últim estat que se’n vagi si no es recorda dels seus principis fonamentals i no protegeix i defensa els drets humans del poble català!

Vilaweb ha publicat en anglès un extracte del discurs de Clare Daly;

https://english.vilaweb.cat/noticies/mep-clare-daly-it-is-very-clear-that-a-lot-of-people-here-do-not-want-to-hear-about-catalonia/

TV3 també ha publicat un vídeo en anglès del seu discurs:

https://www.ccma.cat/324/hi-ha-qui-no-vol-sentir-parlar-de-catalunya-debat-ences-a-brusselles-sobre-el-proces/noticia/3061941/

Hi ha hagut i segueix havent-hi persones que davant d’aquestes injustícies prefereixen callar. Van callar des de 1933 a 1945, de 1936 a 1975, i ara també callen. Qui calla ho aprova! Diran també algun dia no haver sabut què passava a Espanya i a Catalunya des del 1936 fins al 1975 i del 2010 al 2020?

Traducció al català: Pere Grau i Rovira (Hamburg)
Versió original alemanya: Axel Schönberger