image_pdfimage_print

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, l’Assemblea va detectar la necessitat i la demanda de la ciutadania de disposar de mascaretes, ja que no n’hi havia de disponibles, tot i que les autoritats en aquell moment encara deien que no eren necessàries. Per això va posar en marxa la campanya 1miliodemascaretes.cat.

Des de llavors, s’han produït gairebé 600.0000 mascaretes. D’aquestes, les voluntàries i els voluntaris de l’Assemblea i les xarxes de cosidors i cosidores d’arreu del país n’han cosit més de 300.0000, que són les que s’han fet arribar a la ciutadania més vulnerable a través de les dues-centes assemblees territorials i sectorials de l’Assemblea que han participat en la campanya.

Prop de 200.000 s’han distribuït a través dels supermercats Bonpreu i Esclat en lots de dues mascaretes autoconfeccionables. En aquest cas, les voluntàries i els voluntaris de l’entitat són els qui s’han encarregat d’ensobrar cada lot, i a dia d’avui encara se’n poden trobar en aquesta cadena de supermercats.

Publicitat
Publicitat

A banda de cobrir aquesta mancança, l’Assemblea també es va posar com a objectiu complementari ajudar els hospitals catalans en la recerca i l’adquisició de material sanitari per a la COVID-19. Com que l’entitat gaudeix d’una gran capil·laritat i implantació al territori, ha decidit que els donatius recollits es reparteixin arreu de Catalunya, amb una donació de 5.000 euros per hospital. 

Els hospitals que rebran aquesta setmana la donació són els següents: Hospital de Granollers, Hospital d’Igualada, Hospital de Mataró, Hospital de Terrassa, Hospital Parc Taulí de Sabadell, Hospital Universitari Arnau Vilanova de Lleida, Hospital Universitari de Girona – Josep Trueta, Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Hospital Universitari de Vic, Hospital Universitari Sant Joan de Reus i Hospital de Viladecans.

Actualment l’Assemblea té unes 60.000 mascaretes produïdes pendents de distribució. Tot i això, el gruix de la campanya ja hauria complert els seus objectius.

L’Assemblea fa una valoració molt positiva d’aquesta iniciativa i la qualifica d’exitosa, ja que va saber anticipar-se a aquesta mancança. Cal destacar, també en aquesta mateixa línia, l’atenció psicològica que s’ha ofert a la ciutadania a través de la Sectorial de Psicologia de l’Assemblea, a més de la voluntat d’ajudar econòmicament les agrupacions d’autònoms, pimes i cooperatives davant la davallada econòmica causada pel coronavirus amb la iniciativa “Prop de casa”. D’altra banda, l’entitat ha transformat en telemàtics els processos interns oberts com l’Assemblea General o les eleccions al Secretariat Nacional.