image_pdfimage_print

La consellera Budó ha interpel·lat avui el govern espanyol quan li ha demanat que “faci tot el que estigui a les seves mans per tal que els treballadors que es troben en situació d’un ERTO cobrin el que els correspon i quan els correspon”. Ha qualificat aquesta situació d’”escàndol majúscul” i ha dit que és “absolutament inacceptable que gairebé dos mesos després encara hi hagi treballadors que no hagin cobrat perquè el govern espanyol no hagi fet la seva feina”.

En aquest sentit, ha demanat que s’augmentin els recursos humans existents amb més contractacions i una coordinació entre els serveis públics d’ocupació públics, SEPE i SOC; que es recuperi l’atenció telefònica a les persones demandants i es faciliti l’atenció telemàtica a aquelles persones que no disposen de tots els requisits, i que, en la circumstància actual, no els poden habilitar o activar; i que es millori la informació que s’ofereix al web i que es traslladi a la ciutadania ampliant els canals més enllà de la informació a través de xarxes socials.

“L’administració ha de ser la primera en garantir que els terminis es compleixen”, ha reblat. “Sinó com podrà després l’Estat reclamar a una empresa o a un autònom que compleixi els terminis de pagament d’impostos si el propi Estat no ho compleix amb els seus terminis ara que és més necessari que mai”, s’ha preguntat.

Publicitat
Publicitat