La fugida

image_pdfimage_print

Amics, amigues,

Juan Carlos de Borbón, de malnom Juan Carlos I, ha fotut el camp, ha pirat, ha fugit. Els monàrquics estan preocupats, què passarà amb el seu fillet, de malnom el preparao? Doncs, fixeu-vos, de tot això no en sabem ni la missa la meitat i, com que jo tampoc no ho sé, no us puc explicar la veritat, com no la puc explicar i no me la puc explicar de tantes coses que han passat, passen i passaran. Però, si alguna cosa és certa és que no ens expliquen la veritat o no tota la veritat. Aquest trosset de veritat que ens amaguen és on hi ha el més important. Aquest no és tan sols un episodi d’un lladre que fuig i que farà gastar molta tinta als diaris i revistes, hores de televisió i ràdio i tertúlies de safareig d’alt nivell, no! Aquí hi ha marro! Més enllà d’un culebrón indecent.

Una fugida preparada des de fa mesos des de la Zarzuela i la Moncloa amb tots els ets i uts ha de tenir molt marro, marrón i regateig al darrere. Quants bescanvis hi haurà hagut? No ho sé, però segur que cap de net. El PSOE, exrepublicà, deixant que els de Podemos en diguin quatre de les seves. El presidente Pedro Sánchez i la ministra Carmen Calvo fent les lloances a la corona que Felip VI, el preparao, ha sabut “salvar”, malgrat l’amor que té per son pare. De salvar res. La-monarquia-espanyola-està- tocada-de-mort-des-de-fa-temps. I, no tan sols gràcies al campechano, sinó també gràcies al preparao, el de l’“A por ellos!” del 3 d’octubre de 2017. Tots dos traficants d’armes i, per tant, perceptors de comissions. Les provinents de l’AVE a la Meca s’han ventilat gràcies al fet que hi havia faldilles pel mig, les provinents de les armes no sabem on son; més ben dit, no ho sabem nosaltres, els que paguem rigorosament els impostos.

Publicitat

Els de Podemos, els Comuns i altres caragirats dient el que els deixen dir, altres demanant que Felip VI abdiqui, malgrat no estar preparao per això. Abdicació? Què carai! Ell i tota la seva monàrquica família, al Carib! Els Borbons han estat sempre els mateixos, ho porten a la sang o a l’ADN, com es diu ara. Un que no era Borbó, però es va ajuntar amb aquella xusma, també va anar a parar a la presó. Jo, amb un gran esforç d’humanitat, que no de justícia, d’aquesta família només en salvaria una: la grega reina Sofia, pel que suposo haurà vist, patit i ha hagut d’encobrir. Si diuen que el president Jordi Pujol ha estat un encobridor de les malvestats de la seva família, la reina Sofia la poso en el mateix sac. Han vist, han patit, però han encobert el que han encobert. Crec que, si hi hagués justícia, hauria de ser igual per al dos.

Estem davant, no tan sols de la fugida d’un delinqüent, sinó d’una operació d’estat. Quants correus (postals amb moto) entre la Zarzuela i la Moncloa? Quantes valises diplomàtiques entre la Moncloa i l’ambaixada dominicana a Madrid, entre aquesta i la presidència (presidencialista) de la República Dominicana? I, a la Zarzuela, l’emérito amb la pota enlaire esperant que el traguessin de nit, com a un delinqüent que és, i somiant amb els 27 °C perpetus de les platges de la Dominicana, perquè gran cosa més no crec que pugui fer ja; La Corina s’ha quedat emprenyada perquè li ha pagat poc. De tota manera, entre palmeres trobarà qui el venti.

Unes preguntes: Quant de temps s’estarà a l’illa caribenca? Què faran les justícies espanyola, suïssa i dominicana? I, los amigos árabes?  M’hi jugo cinc cèntims (no val la pena jugar-s’hi més) que res; així és com abandonen els mafiosos als seus còmplices.

La justícia suïssa farà el que ha de fer, la dominicana, qui ho sap!; l’espanyola? Aquesta ja ho deu tenir tot pactat dins l’operació d’estat. En quin sentit? No ho sé, però segur que en el sentit injust com té per costum.

Com els diran ara als exiliats polítics catalans, si el rei emèrit de l’Estat que els persegueix ha fugit com a delinqüent, que s’ha endut milions, no sé si de dòlars o d’euros? Els del PSC-PSOE, PP, Cs i altres els diran (als nostres exiliats) que han fugit de la justícia? Gosaran, alguns “parajusticiers” dir que als presos polítics se’ls ha de rehabilitar? Però, en quina mena d’Estat estem? Una Monarquia podrida, un govern que prepara la fugida del xoriço més gran del regne, una justícia injusta però que mana. Què mana? Mana més que el gobierno i que els governs? Es fica allà on no li pertoca. Qui és responsable de la vigilància del règim penitenciari? Qui és el responsable de dir si s’obren bars i discoteques i a quina hora? A Espanya no se sap ben bé qui mana, això és can seixanta; potser l’emérito ha fugit a la República Dominicana perquè aquell país és menys bananero que l’Estat que ens oprimeix als catalans. República Catalana, ara!

Vostre,