Sala d’Infermeria, al 5è pis.
image_pdfimage_print

El vestíbul de l’hotel està més buit que de costum, i a un racó hi ha aplegades grans bombones d’oxigen. Més de 20 hotels de Catalunya han esdevingut ampliacions d’emergència dels hospitals durant la crisi sanitària del nou coronavirus. Al Catalonia Plaza (4 estrelles a la Plaça Espanya de Barcelona), s’hi van adaptar sis plantes per a allotjar-hi pacients amb covid-19. En el moment de màxima ocupació, el 8 d’abril, es va arribar a 165 pacients.

Els malalts, quan son derivats des del Clínic, accedeixen a l’hotel per una porta lateral i pugen en el munta-càrregues. El vestíbul i l’ascensor són zones netes on els treballadors (més de 60 sanitaris i uns 125 no sanitaris) poden estar-s’hi sense necessitat de vestir l’equipament de protecció. També són zona neta, a cada planta, el replà a la sortida dels ascensors i les habitacions contigues, que ara són zones de treball per a metges i infermers. Quan han de veure malalts, el primer tram del passadís és una zona de transició, delimitada per portes de plàstic transparent, on els sanitaris es vesteixen amb l’EPI (i on se’l treuen, quan tornen). A l’hotel, hi han dut equipaments mèdics i informàtics, i la connexió amb l’Hospital Clínic és permanent. Una xarxa de canonades vistes, instal·lada per a l’ocasió, transporta oxigen des d’un camió cisterna aparcat al carrer Tarragona, i recorre els passadissos fins a les habitacions, amb sortides als capçals dels llits.

Es preveu que aquest hospital sense parets blanques torni al seu estat anterior a finals de juny. De moment, no hi ha data fixada, però tampoc no hi ha turistes esperant.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets