El camp de futbol on va tenir lloc l'acte de campanya | @KurdisCat
El camp de futbol on va tenir lloc l'acte de campanya | @KurdisCat
image_pdfimage_print

El col·lectiu KurdisCat es fa ressò de l’acte massiu a favor de la independència que ha tingut lloc aquest dissabte a Duhok, una de les principals ciutats del Kurdistan iraquià. El dilluns 25 de setembre tindrà lloc un referèndum vinculant sobre la independència organitzat pel Govern kurd. De la mateixa manera que en el cas del referèndum català, el referèndum kurd té l’oposició del Govern d’Iraq.

El dirigent kurd Masud Barzani es va adreçar a les més de 80.000 persones concentrades a l’estadi de Duhok en un nou acte a favor del ‘Sí’ a la independència del Kurdistan. Barzani va fer una crida a votar el 25 de setembre i va afirmar que “si la constitució iraquiana s’hagués implementat no hauríem convocat un referèndum. La decisió de fer-ho no és individual, l’ha feta el poble i el parlament. L’idioma de les amenaces per part de l’Iraq serà inútil”. Sobre la possibilitat de posposar la votació el líder del Partit Democràtic del Kurdistan ha dit que ja no hi ha alternativa al referèndum i que ja és massa tard.

@KurdisCat
@KurdisCat
Masud Barzani durant el seu discurs | @KurdisCat