Moment de l'acte unitari dels càrrecs municipals i el govern | AMI
Moment de l'acte unitari dels càrrecs municipals i el govern | AMI
image_pdfimage_print

Tres anys després, s’ha tornat a repetir la imatge al Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat. Més de 700 alcaldes i alcaldesses han cridat ben alt que l’1 d’octubre hi haurà un referèndum per decidir el futur de Catalunya. Ho han fet en una imatge conjunta amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i tot el Govern català, la presidenta del Parlament, i els representants del món local, la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, i el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat avui “als qui ens amenacen, als qui s’ho miren de costat, als qui fan un pas enrere i als qui continuen negant l’evident, que no subestimin la força de Catalunya”, “la força d’un poble que ha pres la decisió de decidir i de plantar-se davant d’un comportament antidemocràtic, que confisca llibertats fonamentals i que només té una resposta possible, més democràcia i més llibertat”. El cap de l’Executiu ha rebut al Palau de la Generalitat els més de 700 alcaldes que han estat citats per haver signat un decret de suport polític al referèndum de l’1 d’octubre i que han estat convocats avui per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per rebutjar la persecució judicial dels edils.

“Ells poden tenir moltes masses, molts BOE i moltes lleis, però hi ha una cosa que no tenen, no us tenen a vosaltres, no tenen el poble de Catalunya”, ha avisat. I per això, ha continuat, “us temen, perquè saben que sereu al costat dels vostres veïns” i perquè “saben que els vostres veïns estaran amb vosaltres, que no estareu sols”. “Avui fem, no una demostració de força, sinó de dignitat, de fermesa i de persistència”, ha assegurat el president. I ha deixat clar que “el dia 1 votarem, no només perquè hi tenim dret, no només perquè és legal, sinó perquè escoltant el poble de Catalunya ens diu volem votar i votarem”.

En la intervenció la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha assegurat que l’acte serveix per “denunciar i rebutjar la persecució judicial als càrrecs electes d’aquest país” i denunciar un “atemptat contra la democràcia i contra el dret a la lliure expressió”. També ha insistit en el compromís dels alcaldes i alcaldesses i la “voluntat d’estar al costat de la gent de les nostres poblacions”. “No us fallarem!” ha dit Lloveras,

Publicitat
Publicitat

Mentrestant, el president de l’ACM, Miquel Buch, ha destacat que els alcaldes I alcaldesses arriscaven la seva feina per exercir la democràcia i ha afirmat que “d’avui a l’1 d’octubre no afluixem, però sobretot a partir de l’1 d’octubre lluitem perquè mai cap país o generació futur visqui el que nosaltres hem patit”.

Els més de 700 alcaldes i alcaldesses havien estat rebuts a l’inici a l’Ajuntament de Barcelona per la seva alcaldessa, Ada Colau. Tot seguit, en una imatge simbòlica han creuat pel mig la plaça de Sant Jaume fins a la Generalitat, un cop el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha sortit a rebre’ls.

Concentració a Plaça Sant Jaume amb ciutadans i càrrecs polítics | AMI
Concentració a Plaça Sant Jaume amb ciutadans i càrrecs polítics | AMI