Bon dia, Catalunya
Bon dia, Catalunya
image_pdfimage_print

La Llengua de signes catalana (LSC) és present a la Llei de transitorietat jurídica, aprovada el 7 de setembre al Parlament de Catalunya. La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha mantingut les darreres setmanes contactes intensos amb el sector que han permès copsar la sensibilització de la comunitat signant davant una Llei tan transcendental. El conseller de Cultura, Lluís Puig, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, han donat suport a un canvi sorgit de la iniciativa de Josep M. Segimon, al capdavant de la Comissió LSC en la Futura Constitució Catalana de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

L’esment a la Llei de transitorietat jurídica és a l’article 24, sobre garantia dels drets lingüístics dels ciutadans.

El conseller Puig i Ester Franquesa han manifestat satisfacció per aquest reconeixement a una llengua utilitzada per desenes de milers de persones sordes signants a Catalunya. La llengua de signes catalana té més de 200 anys d’història. Originada i desenvolupada a Catalunya, forma part del patrimoni lingüístic i cultural del país. Per això es considera també una llengua pròpia, emparada tant per l’actual Estatut com per la Llei 17/2010 de la Llengua de signes catalana.

Publicitat