Hèctor López Bofill | Gure Berriak
Hèctor López Bofill | Gure Berriak
image_pdfimage_print

El jurista Hèctor López Bofill ha anunciat aquest matí a través del seu perfil personal de Twitter que ha estat citat a declarar per la fiscalia de Barcelona per la publicació d’unes piulades al seu compte de la mateixa xarxa social.

En la imatge de la citació que ha compartit juntament a la piulada se li comunica que haurà de declarar el proper dilluns a les 9.45h del matí a la Ciutat de la Justícia.

Solidaritat Catalana activa el seu suport a Bofill

Solidaritat Catalana per la Independència, el partit del que forma part Hèctor López Bofill, des de la seva fundació l’any 2010, ha emès un comunicat en què expressa el seu total suport a l’investigat davant la citació judicial i anuncia que “estudiarà totes les mesures a emprendre des del punt de vista legal, polític, mediàtic i popular per defensar la persona de l’Hèctor i també el dret inalienable a la llibertat i promourà tot tipus d’activitats per donar a conèixer el cas i implicar-hi el màxim nombre de gent possible tant a nivell nacional com internacional”. D’altra banda, fonts internes del partit han informat a l’Unilateral que el dilluns acompanyaran Bofill a les portes de la Ciutat Judicial.

Publicitat
Publicitat

La persecució de l’estat espanyol a polítics independentistes

Aquest és un més dels episodis de persecució ideològica que l’estat espanyol està duent a terme des que el procés d’independència va començar i que els darrers mesos s’està accelerant amb la investigació per part de l’Audiència Nacional de Santiago Espot pel manifest en que demanava xiular l’himne espanyol a la Copa del Rei, el judici i posterior inhabilitació d’Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per part del TSJC i la de Francesc Homs per part del Tribunal Suprem per l’organització del procés participatiu del 9N. També es va perseguir Joan Coma per unes declaracions en un ple municipal, tot i que finalment l’Audiència Nacional va arxivar la causa. La Mesa del Parlament també està sent investigada per permetre el debat i votació de les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent.