Santiago Espot amb representats d'entitats i partits independentistes davant l'Audència Nacional, el 7 de novembre del 2016
Santiago Espot amb representats d'entitats i partits independentistes davant l'Audència Nacional, el 7 de novembre del 2016
image_pdfimage_print

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, s’ha negat a declarar aquest dilluns davant del jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, que l’investiga per promoure la xiulada a l’himne nacional durant l’última final de la Copa del Rei.

Quan ha sortit Espot de la sala ha publicat al seu Twitter que no ha declarat perquè “aquesta causa vulnera els meus drets bàsics”. Espot ha manifestat que la seva és una causa “completament polititzada”, que vulnera “la llibertat d’expressió i suposa un xoc entre aquest dret i una protecció que es dóna a la simbologia de l’Estat que no comparteixo”, segons ha recollit l’agència de notícies Europa Press.

El president de Catalunya Acció ha criticat que el 2009 s’arxivés la xiulada sense rebombori, però que ara des de la Fiscalia s’hagi judicialitzat el cas. Per Espot, la diferència entre ambdues ocasions es troba en la situació institucional i política que hi ha en la relació entre Catalunya i Espanya. “El clima va canviar fruït d’unes eleccions lliures que no van ser impugnades, i de la voluntat del poble català de ser un Estat independent”, ha manifestat.

Publicitat
Publicitat

Cal recordar que Espot havia estat citat inicialment el passat 7 de novembre, dia en el qual va comparèixer però no va arribar a declarar perquè el seu advocat no havia tingut accés al sumari i no va poder preparar la seva defensa. El Jutjat Central número 4 l’ha cridat en compliment d’una ordre de la Secció Tercera de la Sala penal d’aquest òrgan, que li va obligar a reobrir una causa en la qual inicialment no veia delicte.