Dia de l’Escriptor Perseguit 2016

image_pdfimage_print

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit, que se celebra cada 15 de novembre, el PEN Català ha organitzat un seguit d’activitats a Menorca i Barcelona. El programa pretén difondre la tasca del PEN Català i sensibilitzar la ciutadania sobre els casos de vulneració del dret a la llibertat d’expressió arreu del món, així com defensar el dret dels escriptors a expressar-se lliurement.

A Menorca, el divendres 18 es donarà a conèixer en roda de premsa el guanyador del VII Premi Internacional Veu Lliure-PEN Català, un escriptor que hagi patit o pateixi persecució per les seves paraules. L’acte de lliurament del premi tindrà lloc dissabte 18, a les 20h, al Museu de Menorca de Maó.

Dilluns 21 de novembre tindrà lloc l’acte de Barcelona al CCCB: una conversa de l’escriptora i activista turca Zeynep Oral amb la periodista Carme Colomina sobre autoritarisme i censura a Turquia.

Publicitat

Com cada any, el PEN Català demana a un artista de prestigi la imatge per al cartell del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit. En aquesta edició de 2016 l’obra l’ha creada el fotògraf Manel Esclusa, que podeu veure més amunt.