Carme Forcadell president una sessió del Parlament | Parlament de Catalunya
Carme Forcadell president una sessió del Parlament | Parlament de Catalunya
image_pdfimage_print

La jutge del TSJC que investiga la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per permetre la votació de les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent l’ha citat a declarar com a investigada el proper 16 de desembre. A finals d’octubre, el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) va admetre a tràmit la querella de la Fiscalia contra Forcadell.

La jutge també vol escoltar diversos testimonis, entre ells el secretari general de la Mesa i el Lletrat Major del Parlament. Així que José María Espejo Saavedra (C’s), Joan Josep Nuet (CSQEP) i David Pérez (PSC) declararan el 19 de desembre.

El text emès aquest dimarts pel tribunal -a les mans del qual també hi ha el judici pel 9-N que afecta Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega- demana a la secretaria general del Parlament que en dos dies enviï tres documents al TSJC. El primer és l’informe jurídic del 15 de desembre del 2015 -un cop suspesa la declaració rupturista del 9 de novembre de l’any passat-, la notificació de la interlocutòria del TC que avisava sobre el procés constituent, i l’ordre del dia del ple que va votar les conclusions.

Publicitat
Publicitat

En un comunicat de fa uns dies, els magistrats del TSJC recordaven que el Tribunal Constitucional és “una de les peces bàsiques en l’arquitectura de l’estat de dret de les democràcies avançades” i avisaven de la necessitat d’obeir els seus mandats, especialment per part dels “càrrecs i poders públics”, que segons el TSJC tenen l’“obligació” de fer-ho.