El TAS ratifica la selecció nacional de futbol de Kosovo com a membre de la UEFA

Aficionats kosovars animant el seu equip durant el primer partit internacional de la selecció nacional de Kosovo, un amistós contra Haití, el 5 de març de 2014
image_pdfimage_print

El Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS) ha desestimat el recurs presentat per la Federació de Futbol de Sèrbia contra l’admissió de Kosovo com a membre de la UEFA (Unió d’Associacions Europees de Futbol) i ha ratificat Kosovo com a membre d’aquesta organització.  Sèrbia va intentar que s’anul·lés la resolució aprovada pel Congrés de la UEFA celebrat a Budapest el 3 de maig de 2016, segons la qual la Federació kosovar va ser admesa com a 55è membre de la institució.  La Federació Sèrbia argumentava que la UEFA havia infringit les seves pròpies normes en admetre Kosovo com a membre associat.

El grup d’experts del TAS, per contra, entén que la filiació va ser conforme a la reglamentació de la UEFA i per tant la seva resolució continua vigent i queda ratificada. El TAS, amb seu a Lausana, Suïssa, va ser creat el 1984 amb l’objectiu de resoldre els conflictes  jurídico-esportius a nivell internacional.

Recordem que el proppassat 13 de maig la FIFA (Federació Internacional de Futbol) també va admetre Kosovo com a membre de ple dret.

Publicitat