Presentació de la llista electorial de EH Bildu a Guipúscoa (6/9/2016)
Presentació de la llista electorial de EH Bildu a Guipúscoa (6/9/2016)

La Sala Primera del Tribunal Constitucional espanyol ha deixat al secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, fora de la carrera per la Lehendakaritza en no admetre a tràmit el recurs que va presentar la seva defensa contra la decisió del Jutjat Contenciós de Donostia d’excloure’l de les llistes d’EH Bildu per a les eleccions basques del pròxim 25 de setembre.

El Tribunal ha confirmat els arguments donats el passat 2 de setembre pel Jutjat del Contenciós-administratiu número 2 de Donostia que assenyalava que la privació del dret de sufragi passiu, decretat per sentència de l’Audiència Nacional que el va condemnar per integració a ETA en el ‘cas Bateragune’, “representa una qüestió judicialment esgotada, a l’haver examinat davant les instàncies oportunes, i haver esdevingut ferm i consentida pel mateix recurrent”.

La raó és que la resolució de l’Audiència Nacional sobre la liquidació de la seva condemna -que deia que la seva inhabilitació per a càrrec públic i per a l’exercici del dret a sufragi passiu finalitzava l’any 2021- no va ser recorreguda per la defensa d’Otegi davant el Tribunal Suprem, per la qual cosa no s’hauria esgotat tota la via jurisdiccional abans d’acudir en empara.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

El secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, ha qualificat de “cacicada judicial” la decisió del Tribunal Constitucional de confirmar la seva exclusió com a candidat a lehendakari i ha realitzat una crida a votar “massivament” a EH Bildu el 25 de setembre.