Presentació de la llista electorial de EH Bildu a Guipúscoa (6/9/2016)
Presentació de la llista electorial de EH Bildu a Guipúscoa (6/9/2016)
image_pdfimage_print

La Sala Primera del Tribunal Constitucional espanyol ha deixat al secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, fora de la carrera per la Lehendakaritza en no admetre a tràmit el recurs que va presentar la seva defensa contra la decisió del Jutjat Contenciós de Donostia d’excloure’l de les llistes d’EH Bildu per a les eleccions basques del pròxim 25 de setembre.

El Tribunal ha confirmat els arguments donats el passat 2 de setembre pel Jutjat del Contenciós-administratiu número 2 de Donostia que assenyalava que la privació del dret de sufragi passiu, decretat per sentència de l’Audiència Nacional que el va condemnar per integració a ETA en el ‘cas Bateragune’, “representa una qüestió judicialment esgotada, a l’haver examinat davant les instàncies oportunes, i haver esdevingut ferm i consentida pel mateix recurrent”.

La raó és que la resolució de l’Audiència Nacional sobre la liquidació de la seva condemna -que deia que la seva inhabilitació per a càrrec públic i per a l’exercici del dret a sufragi passiu finalitzava l’any 2021- no va ser recorreguda per la defensa d’Otegi davant el Tribunal Suprem, per la qual cosa no s’hauria esgotat tota la via jurisdiccional abans d’acudir en empara.

Publicitat

El secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, ha qualificat de “cacicada judicial” la decisió del Tribunal Constitucional de confirmar la seva exclusió com a candidat a lehendakari i ha realitzat una crida a votar “massivament” a EH Bildu el 25 de setembre.