Roda de premsa dels líders del PDC
Roda de premsa dels líders del PDC
image_pdfimage_print

El Ministeri de l’Interior espanyol ha comuniccat al PDC que no accepta que la nova Convergència es registri com a Partit Demòcrata Català i tampoc que ho faci capgirant les paraules (Partit Català Demòcrata) i l’insta a fer una nova proposta per evitar que el nom es confongui amb el de Demòcrates de Catalunya. Tampoc accepta que les sigles del partit siguin PDCat, ja que són les que actualment fa servir el partit Pàtria i Dignitat.

Pel que fa al preàmbul del document fundacional del partit, Interior comunica al PDC que la independència per la via unilateral entra en contradicció amb la Constitució, fet pel qual els adverteix que podria vulnerar la llei de partits.

Davant aquest escrit, la coordinadora general el Partit Demòcrata Català, Marta Pascal, ha titllat la resposta “d’escàndol democràtic de primera magnitud i d’atac contra la llibertat d’expressió”. Pascal ha assegurat que és “una operació política per emmudir i no donar viabilitat al nostre partit per les idees que representem, que es concreten en construir un Estat propi. Hi ha una voluntat d’il·legalitzar l’espai que representem”. Una voluntat inquisidora, la del ministeri, que Pascal ha detallat indicant que a l’Estat espanyol “hi ha 77 partits registrats amb la paraula demòcrata, 40 amb la paraula català i 114 amb la paraula partit. És curiós que el problema només siguin les paraules demòcrata i català, i no partit. I que siguem nosaltres els que puguem incórrer a la confusió i no els altres”.

Publicitat
Publicitat

Davant l’advertiment que fa el ministeri sobre la vulneració de la Llei de partits, en referència al preàmbul dels estatuts del Partit Demòcrata Català perquè dibuixa l’escenari d’una Catalunya independent, la coordinadora general ha afegit que “no acceptarem cap xantatge” i ha criticat amb contundència l’advertiment perquè “no fan un acte administratiu, sinó polític”.

Per la seva banda, el president del Partit Demòcrata Català, Artur Mas, ha assegurat que “en aquesta cas substitueixen la política per la judicialització”. Per això, “la conclusió que obtenim d’aquesta resposta és que no ens volen ni en pintura, no volen que hi siguem, no volem que fem política, ens volen esborrar del mapa”. Mas ha afegit que “no volen que articulem una proposta de centre ampli a Catalunya, perquè saben que som l’element clau i vertebrador per articular un futur Estat democràtic per a Catalunya”. Per això, el president Mas ha assegurat que “davant aquests fets, nosaltres no ens podem quedar de braços creuats. Existim i existirem”. I ha explicat que la setmana que ve es reuniran els òrgans de govern del partit per definir l’estratègia “clara i concisa” per aconseguir que s’acabi inscrivint el Partit Demòcrata Català al registre.

Per demostrar més força davant el Ministeri d’Interior, el president Mas ha demanat el suport de la ciutadania catalana perquè “parlem de l’essència del que ens estem jugant tots, l’essència de la democràcia”, ha conclòs.