Carta oberta a Podem i a Albano-Dante Fachin

image_pdfimage_print

Companyes i companys de Podem i en especial, senyor Fachin,

La gent de l’ANC som gent de base, com vosaltres. Nosaltres i vosaltres creiem que cal una revolució per encarar el futur amb dignitat i prosperitat. Estem d’acord i treballem amb l’horitzó d’una societat catalana socialment més justa.

Malauradament els reiterats resultats electorals del regne d’Espanya mostren que la revolució que preteneu dins l’estat veí, ara per ara, no és possible. Tampoc cap canvi amb profunditat. Tot i no agradar-nos aquesta realitat, acceptem i respectem que la immensa majoria de votants d’Espanya no vulguin orientar el seu futur al canvi que proposeu, que és molt proper al nostre.

Publicitat

Nosaltres com vosaltres, som gent que creiem en l’arrelament popular de les nostres causes, doncs compartim el mateix objectiu: que el 100% poguem viure millor.

Fa dies em va entristir que qualifiquéssiu de “manipuladora” la campanya de l’ANC que desemmascara la responsabilitat del govern de l’estat en la degradació de la sanitat pública catalana que malgrat tot és de les millors del món. Dieu que és una campanya “manipuladora” perquè posa l’accent de la responsabilitat en el govern de l’estat, altrament, vosaltres el poseu en el govern de la Generalitat i no us diem pas manipuladors. Si nosaltres posem l’accent en el govern de l’estat és perquè el finançament depèn d’aquest i la manca d’aquest és el que millor explica la seva baixada de qualitat. I d’altra banda, la responsabilitat de l’Oficina Antifrau i el Ministerio del Interior també han quedat en evidència, com la de la resta d’actors voluntaris o involuntàriament involucrats.

La setmana passada vareu presentar-vos a un acte dels companys de Blanes, amb la intenció de confrontar-los. La vostra actitud va ser combativa, per no dir agressiva i clarament conflictiva. Creieu que aquesta actitud suma companys de lluita al carrer o els divideix?

Avui m’he assabentat que vindreu a la manifestació de l’11S. Afirmeu que no compartiu el full de ruta pel qual ens manifestem, el RUI i tampoc sou independentistes. Tanmateix, la Diada Nacional és un acte d’estima al país i que abraça a tothom.

El que m’ha sorprès ha estat que heu afirmat que vindreu per a “reflectir” que hi ha una alternativa que sou vosaltres. No sé pas com realitzareu aquesta reflexió, però en qualsevol cas, m’agradaria que tinguéssiu present que:

1- Aquest acte és possible gràcies a milers de voluntaris que desinteressadament dediquem temps i esforç per tal que sigui un èxit.

2- La manifestació convocada per l’ANC és un acte plenament festiu, obert a tothom que hi vulgui participar i engrandir la festa.

3- 2012: Catalunya Nou Estat d’Europa, 2013: La Via Catalana, gran cadena humana, 2014: la V baixa, 9N votarem, 9N guanyarem, 2015: La Via lliure cap a la República Catalana. Milions de persones manifestant-se, demanant independència, sense incidents, pacífica i democràticament, perquè així és com volem que sigui la nostra revolució, la revolució dels somriures.

4- La nova política és en la que estem basant la revolució catalana. Tenim una majoria parlamentària amb un mandat democràtic clar que l’està fent possible, sumeu-vos-hi, com a la Diada, per construir entre tots la nova República Catalana, el nou Estat Català.

3 COMENTARIS

  1. Es evident que volen una confrontació per mimbar el procés independentista. Crec que no hem de fer ni cas d’aquestes provocacions. Benvinguts siguin, encara que siguin unionistes espanyols. La Diada és oberta a tothom.

  2. Si els convides a una paella, et diuen excloent perquè ells hi volen anar però a menjar costelles. Són com el “perro del hortelano”. En definitiva boicotejadors envejosos perquè no els ha sortit bé la jugada a Madrid i cada vegada es veuen més desplaçats i lluny del seu mai aconseguit objectiu.

Comments are closed.