Fotografia d'una sessió del 66è congrés de la FIFA
Fotografia d'una sessió del 66è congrés de la FIFA
image_pdfimage_print

La Federació Internacional de Futbol Associació ha aprovat aquest divendres l’admissió de Kosovo i de Gibraltar com a nous membres d’aquesta organització durant el 66è Congrés que se celebra a la capital de Mèxic. L’admissió de Kosovo ha estat aprovada per majoria dels delegats al Congrés, amb la qual cosa s’ha convertit en el membre 210 d’aquest organisme. El Congrés de la FIFA, tot seguit, ha aprovat l’admissió de l’Associació de Gibraltar com el seu membre 211, amb 172 vots a favor i 12 en contra.

El president de la Federació kosovar, Fadil Vokrri, ha agraït al Congrés: “Accepto això amb nom dels jugadors del meu país que porten molt de temps esperant aquest moment. Vull defensar els valors del futbol i de la FIFA. Vinc d’una regió que ha estat testimoni dels embats de la guerra. la inclusió de Kosovo ajudarà a la reconciliació dels Balcans”. La decisió ha tingut una forta oposició per part del vicepresident de l’Associació de Futbol de Sèrbia, que ha argumentat que Kosovo no és un país independent reconegut per les Nacions Unides.

Una altra bona nova notícia per al reconeixement internacional de Kosovo que -recordem- es va separar unilateralment de Sèrbia.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets