Celebració de la Diada per la Llengua a la plaça Major de Palma (Fotografia: Més per Mallorca)
Celebració de la Diada per la Llengua a la plaça Major de Palma (Fotografia: Més per Mallorca)
image_pdfimage_print

Milers de persones han participat aquest dissabte en una nova edició de la Diada per la llengua on s’han defensat i commemorat els 30 anys de la Llei de la Normalització Lingüística (LNL). La diada, festiva i reivindicativa, ha estat organitzada per l’Obra Cultural Balear i ha omplert la plaça Major de Palma dels colors quadribarrats.

La festa ha començat a les 17.00 h amb la benvinguda per part dels Xeremiers de Mallorca. Posteriorment, Cucorba, els màxims referents en animació infantil, han fet ballar i cantar els més petits donant el sus a la Diada. Després, el grup novell Broots ha donat el toc de reaggae en català i compromès a la Diada. Posteriorment hi han participat les dues colles castelleres de Mallorca (els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant).

A les 19.00 h ha tingut lloc l’acte central de la Diada. Jaume Mateu, president de l’OCB, ha fet un parlament, mentre la plaça s’omplia de cors amb la senyera. S’ha triat el cor perquè vol ser “símbol de l’estima que sentim per la nostra llengua i la nostra cultura, la catalana. Una estima que ens porta a ser vigilants actius quant al coneixement, ús, difusió i prestigi de la llengua pròpia. Enguany, que es commemoren els 30 anys de l’aprovació de la Llei de normalització lingüística, és un bon moment per reivindicar aquesta estima. I encara més quan també commemoram el set-centè aniversari de la mort de Ramon Llull, el savi que millor representa tots els territoris de parla i cultura catalanes.”

Publicitat

Els representats polítics també han participat a l’acte. Entre d’altres, Biel Barceló, vicepresident del Govern; Marta Fuxà, directora general de Política Lingüística; així com Iñigo Errejón, dirigent de Podemos, i la resta de dirigents de la formació a les Illes.

A continuació els amants del ball tradicional han gaudit d’Al-Mayrqa, col·laboradors habituals de les activitats de l’OCB i referents de la música tradicional. Finalment, Quimi Portet ha tancat les actuacions de la Diada presentant el seu darrer disc, “L’Ós bipolar”.