image_pdfimage_print

El dirigent de l’esquerra abertzale Arnaldo Otegi ha sortit en llibertat de la presó després de complir una condemna de 6 anys i mig per, segons la justícia espanyola, tractar de reconstruir la il·legalitzada Batasuna sota les ordres d’ETA.

L’encara líder de Sortu ha sortit de la presó de Logronyo a les 9 del matí, on l’esperaven unes 200 persones. Al vespre, ha rebut un homenatge a la plaça major d’Elgoibar, on més de 2.000 persones l’han rebut amb crits d’independència.

En una intervenció d’un minut i mig en basc i castellà, ha assegurat que es tracta d’un “pres polític”, “només cal veure el nombre de càmeres que hi ha avui aquí i que no vénen quan surt un pres social, un immigrant al qual van a repatriar o un treballador al qual expulsen de casa”, ha assenyalat, tot afegint “ens van empresonar sent euskalduns (bascoparlants) i sortim sent euskalduns. Ens van empresonar sent independentistes i sortim sent-ho encara més”.

Publicitat