La Mesa del Parlament reunida
La Mesa del Parlament reunida
image_pdfimage_print

La mesa ha admès a tràmit avui la sol·licitud de JxSí i la CUP de creació de tres ponències conjuntes per redactar les proposicions de llei integral de protecció social catalana, de règim jurídic català, i de l’administració tributària catalana. L’acord s’ha pres amb els vots a favor dels quatre membres de la mesa de JxSí i els vots en contra dels tres altres membres (C’s, PSC i CSQP).

La ponència sobre la redacció de la proposició de llei integral de protecció social catalana es constituirà en el si de la comissió de treball; la relativa a la proposició de llei de règim jurídic català, a la comissió de governació, administracions públiques i habitatge, i la ponència redactora de la proposició de llei de l’administració tributària catalana, a la comissió d’economia i hisenda.

Junts pel Sí i la CUP van decidir ahir la tramitació de les tres ponències de llei sobiranistes (que alguns mitjans en diuen de desconnexió o de ruptura). Aquesta tramitació es fa tot i que un informe dels lletrats del Parlament va desaconsellar emprendre aquesta via per elaborar les normes que els partits sobiranistes veuen clau per avançar cap a la independència.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Els lletrats van desaconsellar les ponència conjunta perquè no tenien l’aval de tots els grups del Parlament, però Junts pel Sí i la CUP al·leguen que en les últimes legislatures ja hi ha precedents de ponències que s’han impulsat sense que això generés controvèrsia.