Raül Romeva, durant la roda de premsa
image_pdfimage_print

A l’espera que el Tribunal Constitucional resolgui de manera definitiva el conflicte de competències, l’Executiu ha acordat (1/2/2016) de forma “preventiva” canviar l’ordre del nom del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, que passa a denominar-se Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència. Es tracta d’una modificació per evitar la suspensió automàtica que suposa l’admissió a tràmit del recurs de l’Estat per part del TC i “poder seguir endavant amb el compliment del mandat democràtic del 27-S”.

La modificació no afecta el nom del titular del Departament, que continua sent el de conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, ni les competències i atribucions del Departament, que es mantenen “intactes” d’acord amb el pla de Govern.

Així ho ha explicat el responsable del Departament afectat, Raül Romeva, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern. Romeva ha criticat la “feblesa jurídica” dels requeriments del TC i ha denunciat que l’únic objectiu del Tribunal és frenar l’acció exterior del Govern: “El Govern de l’Estat només té un objectiu: aturar-nos, frenar el que nosaltres estem determinats a fer”, ha assegurat Romeva.

Publicitat
Publicitat

“Entenem que és massa important el que hem fet i volem deixar molt clar que aquest tipus d’argúcies no ens aturaran. Estem disposats a arribar fins al final perquè tenim un mandat democràtic que ens obliga i una empara legal que ens ho permet fer”, ha afegit.

Romeva ha explicat també que els Serveis Jurídics de la Generalitat han presentat avui les al·legacions al requeriment del TC en què es planteja el “suposat” conflicte de competències. Per al conseller d’Afers Exteriors, aquest requeriment està plantejat amb “poca claredat”: “Hi ha una extraordinària feblesa jurídica i una debilitat conceptual en els requeriments que se’ns fan i això ens legitima a presentar al·legacions i a demanar l’aixecament immediat de la suspensió”, ha manifestat.

El conseller ha titllat d'”absurd” el raonament amb què el TC justifica la suspensió cautelar i ha subratllat “la necessitat i l’imperatiu legal” del Govern de dur a terme les funcions que té encomanades i que no deixarà d’exercir “en cap cas”.

1 COMENTARI

Comments are closed.