image_pdfimage_print

El Jutjat Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona ha anul·lat (11/22016) la multa de 6.000 euros que la Delegació del govern espanyol va imposar als Trabucaires de Cardedeu per l’actuació de la Festa Major del 2014. La sentència considera que les salves no anaven dirigides al regidor del PP Jaime Gelada, sinó que van ser trets “col·lectius a l’aire o al cel”. Els Trabucaires han emès un comunicat que reproduïm a continuació.

“El Jutjat del Contenciós-Administratiu nº15 de Barcelona, en la seva Sentència núm. 25/2016 ha estimat totalment el recurs interposat pel Secretari de la Colla de Trabucaires de Cardedeu, en Manel Álvarez, per la qual cosa anul·la les resolucions adoptades per la Delegación del Gobierno de España en contra seva en relació amb el presumpte incompliment de les condicions dictades en l’autorització administrativa per a efectuar salves de pólvora amb trabuc el dia 17 d’agost de 2014 durant la Festa Major de Cardedeu. I en aquest sentit, la Sentència deixa sense efecte la sanció imposada de 6.000 euros que hauran de ser retornats.”

“La Sentència és molt clara en no donar cap tipus de validesa als tres suposats incompliments que motivaren la infracció administrativa; i dóna per acreditat i demostrat que:

Publicitat
Publicitat
  • Durant tot el recorregut de les Despertades (la galejada de trabucaires fent salves de pólvora amb trabucs) hi va haver presència de la Policia Local de Cardedeu; que a més, acredita que no es va produir cap incidència significativa.
  • Les salves efectuades a prop del domicili del regidor del PP a Cardedeu es van disparar a l’aire i no s’apuntava a cap persona; la qual cosa exclou qualsevol tipus d’activitat o actitud intimidatòria per part dels trabucaires; i per tant, en cap moment es va posar en greu risc la seguretat ciutadana de ningú. La versió que hi va haver un simulacre d’afusellament no és plausible; tal i com també van sentenciar en el seu moment per la via penal el Jutjat d’Instrucció nº4 de Granollers el 22/9/14 i la Secció 6ª de l’Audiència Provincial de Barcelona el 29/9/15.
  • Cap persona que no estigués autoritzada i en disposició de la seva llicència d’arma en vigor va empunyar o utilitzar un trabuc.”

“Des de la Colla de Trabucaires de Cardedeu volem manifestar la nostra gran satisfacció per aquesta sentència. Han estat molts mesos de neguits, de maldecaps que en alguns moments han afectat personal i anímicament a membres de la Colla i als seus familiars. Ha estat una lluita constant per a explicar i demostrar la veritat d’uns fets que no haurien transcendit de la manera que ho han fet si no hagués estat per l’interés de determinades persones i determinades administracions a criminalitzar una mostra de cultura popular i festiva en pro d’uns determinats interessos polítics i partidistes. En canvi, volem agrair les nombroses mostres de suport rebudes per part de molta gent de Cardedeu i d’arreu, de moltes entitats i col·lectius, de l’Ajuntament de Cardedeu, de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya. I com no, de la inestimable feina feta per la nostra advocada.”

“Certament, el mal tràngol no ens el traurà ningú. Les despeses i costes de representació i assessorament jurídic tampoc. Però haver pogut arribar fins aquí i demostrar la veritat no té preu. Ara, anul·lada la sanció de 6.000 euros esperem que en breu es puguin també recuperar les tres llicències d’armes que van ser revocades pel mateix motiu. Brindarem amb ratafia i ho celebrarem. I de nou, tots els trabucs de la Colla de Trabucaires de Cardedeu tornaran a ressonar amb força cada cop que hi hagi festa grossa.”

“Salut i pólvora! Tots som trabucaires!!!”