Comunicat de SI sobre el recurs del Gobierno al TC

image_pdfimage_print

El Gobierno espanyol ha presentat un recurs al Tribunal Constitucional per aturar la ILP de Declaració d’Independència. Un escenari previsible fruit del menyspreu i la repulsa que l’Estat espanyol sent pel dret d’autodeterminació i per la nació catalana. La base de la seva actuació és clara: a una nació ocupada no se li permet cap més llibertat que la que no amenaci el seu control, asseguri l’espoli econòmic i condueixi a l’assimilació i extinció de la cultura i llengua catalanes.

A Solidaritat Catalana per la Independència tenim clar que si el combat és als tribunals doncs també el farem, amb l’objectiu d’elevar la causa a instàncies internacionals que no participin de, i perpetuïn, l’ocupació, tal com fan els tribunals espanyols. Estàvem i estem disposats a recollir signatures per la ILP i estem i estarem disposats a la batalla jurídica.

Volem recordar, però, que des del primer moment aquesta ILP està oberta a tothom, també als partits polítics independentistes que la vulguin fer seva per aprovar-la en la següent legislatura. Malauradament, en la nostra anàlisi constatem que no n’hi ha cap que postuli la declaració d’independència com a eix fonamental i indispensable per a la formació d’un govern autonòmic, posposant-la fins a una quimèrica construcció de l’oportunitat en un futur indeterminat o bescanviant-la per una súplica perpètua de referèndum acordat amb l’Estat espanyol.

Publicitat
Publicitat

És en aquest sentit que Solidaritat, davant la manca de referents polítics que posessin la Declaració d’Independència en el primer pla, de forma immediata, inexcusable i tan àmplia com sigui possible, va decidir concórrer en aquestes eleccions. Demanem el màxim suport en la recollida de signatures que estem duent a terme, amb el nostre compromís pels resultats del Primer d’Octubre, pels drets i llibertats inalienables com a homes i dones lliures, i per la nostra voluntat de pervivència i creixement com a nació. Ajudeu-nos a fer la declaració d’independència al Parlament.

Solidaritat Catalana per la Independència

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here