image_pdfimage_print

Segons una enquesta publicada (10/2/2016) pel servei de notícies escocès STV News, sis de cada 10 escocesos votarien a favor de la independència en cas que el Regne Unit decidís sortir de la Unió Europea. Una possible sortida de la UE impulsaria el moviment independentista escocès, però si el referèndum sobre la independència d’Escòcia se celebrés ara mateix, els votants estarien molt més dividits: el 49% votaria ‘sí’ a la independència, el 45% votaria ‘no’ i el 5% assegura no tenir-ho clar (descomptant els votants d’aquest darrer grup, el 52% votaria ‘sí’ i el 48%, ‘no’).

L’enquesta també assegura que el 62% dels escocesos prefereix quedar-se dins la UE, un percentatge superior al del 55% de britànics que volen romandre dins la Unió Europea.

Finalment, l’enquesta també augura una victòria per l’SNP, el partit independentista escocès. La formació liderada per Nicola Sturgeon obtindria el 53% dels vots a les eleccions vinents al parlament escocès, que s’han de celebrar el 5 de maig. el 20% dels votants escocesos donaria suport al partit laborista, que quedaria 33 punts per sota de l’SNP en intenció de vot. El 16% manifesta que votaria al partit conservador escocès, el 6% els liberaldemòcrates i al 4% a altres partits.

Publicitat
Publicitat