Gerard Ardanuy
Gerard Ardanuy
image_pdfimage_print

Per als qui no et coneguin, et pots presentar?

El meu nom es Gerard Ardanuy tinc 45 anys, sóc regidor a l’Ajuntament des de 2007. He estat en el govern municipal del 2011 al 2015.

Per què participes en les primàries?

Publicitat

És un projecte engrescador d’innovació política, no s’ha fet mai unes primàries obertes a la ciutadania per escollir el candidat/a a l’alcaldia de BCN i un programa codecidit i votat.

Des de la meva experiència em plantejo aquest repte com el més important de la meva vida política, esdevenir alcalde de la meva ciutat.

Vull liderar un projecte que, des de la visió de l’independentisme, plantegi el repte de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i alhora construir una capital d’Estat.

Com creus que es pot treballar per la independència des dels municipis?

Barcelona és imprescindible per assolir la independència efectiva del nostre país, com a ciutat tenim capacitat d’interlocució internacional al màxim nivell, la diplomàcia de ciutats, tenim un paper clau.

Cal que l’independentisme demostri que és capaç de fer polítiques que milloren la qualitat de vida de veïns i veïnes, una visió de país i de ciutat que es transformi en polítiques avançades i de qualitat al servei de les persones.

Quins són els eixos principals de la teva candidatura?

Desenvolupar estratègia internacional de suport al procés d’independència de Catalunya.

Construir un projecte de ciutat des de la visió de l’educació, posant l’educació i l’accés universal a la cultura al centre de la prioritat política.

Compromís en la millora de la qualitat mediambiental de la ciutat, qualitat de l’aire, reducció de contaminació acústica, eficiència energètica, recollida de residus porta a porta.

Una ciutat que creixi econòmicament però que reparteixi millor la riquesa que genera, vull treballar per una ciutat amb sous alts i que aposti per l’economia del coneixement, verda i circular.

Una ciutat que no permeti que l’èxit deixi víctimes, acompanyar i donar suport a aquells que més ho necessitin. Fer de l’habitatge un dret real, la principal política social de l’Ajuntament, lloguer assequible perquè ningú que vol viure a Barcelona n’hagi de marxar.

Un transport públic més eficient, sostenible i a l’abast de tothom.

Fer de Barcelona una ciutat més cívica i segura, amb una convivència millor.