Front Comú contra la Repressió
image_pdfimage_print

El «Front Comú contra la Repressió» és un espai de treball que neix de la Conferència Nacional Antirepressiva www.conferenciaantirepressiva.cat que es va dur a terme el 2 d’octubre a Girona, amb un seguit de taules i ponències que abordaven temàtiques com el paper dels mitjans davant la repressió, la violència, i la defensa jurídica. Ara es constitueixen com entitat per tal d’abordar una estratègia conjunta contra la repressió exercida cap a l’independentisme. L’entitat com a tal és qui respon a l’entrevista.

Quines entitats i col·lectius engloba El «Front Comú contra la Repressió»? Què cerqueu amb aquesta unitat? I quines línies de treball voleu desenvolupar?
El Front Comú engloba totes les entitats que treballin contra la repressió, grups de suport, xarxes i col·lectius de familiars de persones represaliades i organitzacions que tinguin relació amb la repressió.

Amb aquesta unitat l’objectiu seria que totes aquestes entitats aprofitéssim aquest espai per fer propostes per treballar de forma conjunta contra la repressió i que fóssim capaces de convertir la repressió en una eina de lluita per aconseguir la independència.

En aquests moments estem construint aquest Front Comú a partir de diverses comissions de treball que es poden anar ampliant o canviant en funció de les necessitats i la participació de les representants de les entitats.

En aquests moments hi ha les següents comissions:
– Estratègia i denúncia internacional
– Mobilització i accions conjuntes
– Comunicació interna i coordinació
– Comunicació externa
– Recull de materials, protocols, identificació de persones represaliades
– Suport psicosocial
– Coordinació jurídica
– Llengua i treball

De moment, ens dediquem bàsicament a fer-nos conèixer i engrescar les diferents entitats. Anem als actes programats (Via laietana, plaça del Tinell, Sants, plaça de la Vila de Gràcia, Meridiana Resisteix, etc.) i s’explica què és el Front Comú Contra la Repressió i s’anima a participar-hi.

Quina és la magnitud de la repressió de l’Estat espanyol vers l’independentisme en l’actualitat?
La repressió en contra de l’independentisme és històrica i en aquest moment hi ha tres generacions de persones represaliades. Actualment s’ha convertit en la causa general. Des de la repressió als representants polítics amb condemnes de presó a qualsevol persona que ha participat en manifestacions i actes en defensa de la independència, especialment pel que fa als joves.

La repressió als joves amb l’objectiu de paralitzar tot el seu entorn, pares, mares, família en general i amics. Amb una acció repressiva arriben a molta gent. Al mateix temps ens volen reprimir a través de la llengua. A qui desobeeixi la sentència l’inhabilitaran, el multaran, haurà d’anar a judici i per tant aplicaran la repressió a un col·lectiu molt important, al mateix temps que miren de substituir la llengua de Catalunya.

De fet, des del govern ja ens han dit que per desactivar l’independentisme val tot …, escoltes incloses.

Davant d’aquesta repressió jurídica que ha viscut l’independentisme, quin espai ens queda per a treballar per a la República Catalana?
La mobilització ciutadana, la desobediència civil i les denúncies internacionals.

El que resulta certament desesperant és que s’utilitzin estructures catalanes per a dur a terme aquesta repressió, com els Mossos d’Esquadra comandats pel departament d’Interior de la Generalitat, que és a la vegada gestionada per partits que es diuen independentistes. Com voleu continuar fent palesa aquesta contradicció?
És una vergonya l’actitud de la Generalitat davant de la repressió de l’Estat espanyol. L’única manera és la pressió als partits que es diuen independentistes de manera que se’ls posi a la corda fluixa. Han de ser conscients que no ho estan fent bé. Que no es poden presentar com acusació particular, que no poden deixar el tema de la llengua als equips directius, que no poden fer uns JJOO que l’única cosa que faran és espanyolitzar el territori.

Des del Front Comú tenim molt clar que l’única solució contra la repressió és la independència.

Per més informació podeu visitar el web www.contralarepressio.cat, també ens podeu trobar a Twitter @ComuFront i a Instagram @frontcomucontralarepressio.