D’esquerra a dreta, la Maria Farga, Isabel Teixidó, Pepita Carlos, Mercè Teixidó i Roser Ros.
image_pdfimage_print

Un grup de mataronins i mataronines que assíduament participen en manifestacions i concentracions independentistes, aquest passat 28 de juliol van assistir a les portes del Parlament per donar suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

No es consideren pròpiament del grup de suport de Laura Borràs, ni pertanyen a cap partit, assisteixen a totes les concentracions en suport a les diferents persones que han estat agreujades per la justícia espanyola. Van estar a totes les manifestacions pels presos polítics, pel president Quim Torra, Gonzalo Boye, pels imputats de Figueres i a la Junquera.

Què va passar el dijous a les portes del Parlament?
[Isabel Teixidó] Vam decidir anar a donar suport a la Laura Borràs, davant del que considerem una injustícia. Després de la votació —que nosaltres ja sabíem quin seria el resultat perquè es veia a venir com li han fet el llit— van començar a sortir els diputats, eren aproximadament entre les dues i les tres de la tarda, i ja no hi quedava gaire gent, nosaltres ens hi vam quedar fins a les quatre de la tarda.

Publicitat

A tots els diputats i diputades que van sortir, i que sabíem que havien votat en contra de la presidenta del Parlament, diputats d’Esquerra, de la CUP i socialistes, els vam escridassar. A tots per igual. Els vam dir a tots: «Botiflers» i «Traïdors». A tots per igual.

Vau sentir algun crit o insult racista?
[Isabel Teixidó] En absolut.

[Pepita Carlos] Quan va sortir la diputada d’Esquerra que diu que l’han insultada, i va passar pel costat del furgó dels mossos, se la va escridassar dient-li «botiflera» i «traïdora», com se li va dir a tots els diputats i diputades que van sortir per la porta del Parlament. Una persona d’un altre grup que hi havia li va retreure «Has traït el país que t’ha acollit». I això no és un insult racista, ni va més enllà del que es va dir a la resta dels membres del Parlament. A les portes del Parlament ningú va dir cap insult racista a la diputada d’Esquerra.

Com us sentiu després del que ha passat?
[Isabel Teixidó] Portem una llarga corrua d’injustícies i despropòsits vers la independència, la primera és la taula de diàleg que ens està portant a una involució autonomista, però mai ens hauríem pensat que Esquerra i la CUP farien el joc als nacionalistes espanyols. Estic molt trista.

[Maria Farga] Jo vaig estar plorant de ràbia i impotència tot l’endemà. Jo que hi era, i no vaig veure cap acció racista, no entenc per què Esquerra vol desplaçar la víctima, quan aquí l’única víctima és la Laura Borràs. Amb ella sí que se l’ha insultada aplicant un reglament portat a l’extrem, i buscant motius inexistents i que encara no estan ni provats per fer-la fora. I insultant a la presidenta del Parlament també m’han insultat a mi, i a totes les persones que vam anar a votar per fer la independència. Ara mateix el Parlament i la Generalitat sembla que estiguin manats per Espanya.

[Roser Ros] No és només la Laura, hi ha més de 4.000 imputats, nosaltres anem a donar a suport a tothom, sempre que podem, a les portes del TSJC. Estan sortint unes sentències de la Jonquera i Urquinaona, que ens fan mal a tots. I no entenem gens ni mica les polítiques dels partits respecte als represaliats.

[Mercè Teixidó] Sembla que estiguem assumint la injustícia, rebre garrotades. I quan les reps dels partits que deien que volien la independència encara fa més mal.