Victòria Alsina en un acte de la Conselleria d'Exteriors
Victòria Alsina en un acte de la Conselleria d'Exteriors
image_pdfimage_print

La modificació del Decret aprovada aquest dimarts fa oficial la creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Brasil. Tindrà la seu a la ciutat de Brasília, i la seva tasca serà facilitar la representació institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya a la República Federativa del Brasil en relació amb les matèries que són competència de la Generalitat o d’interès per a Catalunya.

D’aquesta manera, el Govern renova l’aposta per una presència institucional a l’Amèrica Llatina amb la creació d’una delegació en un país clau en la regió (és el motor econòmic de l’Amèrica del Sud) i d’especial interès per a Catalunya pels vincles existents i potencials.

Els darrers mesos el Govern ha impulsat les noves delegacions a Andorra, a l’Àfrica Occidental, a l’Àfrica Meridional, al Japó, a Corea del Sud i aquesta darrera a Brasil. A més, també ha obert les oficines d’Irlanda, Eslovènia i al Quebec. Finalment, s’han creat les figures dels enviats a Escòcia i a Polònia. En total en aquests moments el Govern disposa de 20 delegacions a l’exterior, 5 oficines i 2 enviats especials, que suposen un total de 63 països amb representació de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

La Delegació a Europa Central incorpora Eslovènia
El Govern també ha aprovat modificar l’àmbit d’actuació de les delegacions ja existents, concretament pel que fa a Eslovènia, un país fins ara assignat a la Delegació al Sud-est d’Europa, que des d’aquest dimarts s’atribuirà a la Delegació a Europa Central. Amb aquest canvi es reforça la coherència dels mandats de les delegacions del Govern a Europa Central i al Sud-est d’Europa, adaptant-los a les particularitats dels territoris que els componen.

A partir d’ara, la Delegació a Europa Central representarà institucionalment al Govern de la Generalitat a Àustria, Eslovàquia, Eslovènia, Hongria, Liechtenstein, Polònia i la República Txeca. Pel que fa a la Delegació al Sud-est d’Europa, el seu àmbit d’actuació inclourà Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Montenegro, Romania i Sèrbia.

Dues delegacions canvien de nom
A més, al decret s’introdueixen modificacions en les denominacions de dues delegacions per adequar-les als seus mandats mitjançant expressions geogràfiques més adients. D’una banda, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tunísia passa a denominar-se Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Nord d’Àfrica. Amb seu a Tunis, el seu àmbit d’actuació continua sent Tunísia, Algèria i el Marroc.

En darrer lloc, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units d’Amèrica passa a anomenar-se Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units i al Canadà. Amb seu a la ciutat de Washington, facilita la representació institucional del Govern als Estats Units d’Amèrica i també al Canadà.