Victòria Alsina en un acte de la Conselleria d'Exteriors
Victòria Alsina en un acte de la Conselleria d'Exteriors

La modificació del Decret aprovada aquest dimarts fa oficial la creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Brasil. Tindrà la seu a la ciutat de Brasília, i la seva tasca serà facilitar la representació institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya a la República Federativa del Brasil en relació amb les matèries que són competència de la Generalitat o d’interès per a Catalunya.

D’aquesta manera, el Govern renova l’aposta per una presència institucional a l’Amèrica Llatina amb la creació d’una delegació en un país clau en la regió (és el motor econòmic de l’Amèrica del Sud) i d’especial interès per a Catalunya pels vincles existents i potencials.

Els darrers mesos el Govern ha impulsat les noves delegacions a Andorra, a l’Àfrica Occidental, a l’Àfrica Meridional, al Japó, a Corea del Sud i aquesta darrera a Brasil. A més, també ha obert les oficines d’Irlanda, Eslovènia i al Quebec. Finalment, s’han creat les figures dels enviats a Escòcia i a Polònia. En total en aquests moments el Govern disposa de 20 delegacions a l’exterior, 5 oficines i 2 enviats especials, que suposen un total de 63 països amb representació de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

La Delegació a Europa Central incorpora Eslovènia
El Govern també ha aprovat modificar l’àmbit d’actuació de les delegacions ja existents, concretament pel que fa a Eslovènia, un país fins ara assignat a la Delegació al Sud-est d’Europa, que des d’aquest dimarts s’atribuirà a la Delegació a Europa Central. Amb aquest canvi es reforça la coherència dels mandats de les delegacions del Govern a Europa Central i al Sud-est d’Europa, adaptant-los a les particularitats dels territoris que els componen.

A partir d’ara, la Delegació a Europa Central representarà institucionalment al Govern de la Generalitat a Àustria, Eslovàquia, Eslovènia, Hongria, Liechtenstein, Polònia i la República Txeca. Pel que fa a la Delegació al Sud-est d’Europa, el seu àmbit d’actuació inclourà Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Montenegro, Romania i Sèrbia.

Dues delegacions canvien de nom
A més, al decret s’introdueixen modificacions en les denominacions de dues delegacions per adequar-les als seus mandats mitjançant expressions geogràfiques més adients. D’una banda, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tunísia passa a denominar-se Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Nord d’Àfrica. Amb seu a Tunis, el seu àmbit d’actuació continua sent Tunísia, Algèria i el Marroc.

En darrer lloc, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units d’Amèrica passa a anomenar-se Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units i al Canadà. Amb seu a la ciutat de Washington, facilita la representació institucional del Govern als Estats Units d’Amèrica i també al Canadà.