image_pdfimage_print

El Parlament Europeu va donar dijous (21/1/2016) llum verda a l’Acord d’Estabilització i Associació Entre la Unió Europea i Kosovo, un important tràmit formal en el procés d’integració de Kosovo a Europa. Aquest Acord serà l’eix sobre el qual es reforçarà l’Associació Política i Integració Econòmica Entre la UE i Kosovo.

Els eurodiputats van donar suport al text per 468 vots a favor, 102 en contra i 81 abstencions.

El tractat busca impulsar el diàleg polític bilateral i les relacions comercials i fomentar una cooperació més estreta en diversos sectors, com l’energia, el medi ambient, i la justícia i assumptes d’interior.

Publicitat

També inclou disposicions per promoure els estàndards de la UE en àrees com la competència, la contractació pública, la propietat intel·lectual, la protecció del consumidor i el bon govern.

L’aprovació del Parlament Europeu aplana el camí al Consell de Ministres per concloure formalment l’acord, amb vista a la seva entrada en vigor en el termini d’uns mesos.

Totes les àrees del tractat recauen en l’esfera de competència de la UE. Es tracta, per això, d’un acord que només ha de ser adoptat per la UE, és a dir, no és necessària la ratificació per part de cada Estat membre.

D’altra banda, i canviant de tema, recordem que el Comitè Executiu de la UEFA presentarà la sol·licitud de la Federació de Futbol de Kosovo per a ser reconeguda com a associació al Congrés Ordinari de la UEFA que se celebrarà el proper 23 de març a Budapest.