Logo del Col·lectiu Drassanes
Logo del Col·lectiu Drassanes
image_pdfimage_print

El passat 20 de gener el Col·lectiu Drassanes va anunciar la seva dissolució. Creat al setembre del 2013, era integrat per membres de l’ANC que defensaven “una proposta unitària, partidària d’una ANC forta i independent, amb democràcia interna, transparent, col·laborativa, participativa i on tots els membres siguin creadors corresponsables de les decisions”. A continuació reproduïm el comunicat de dissolució:

A la sessió plenària convocada dilluns passat dia 18 de gener el Col·lectiu Drassanes hem pres la decisió de dissoldre’ns.

El Col·lectiu Drassanes ha portat a terme al llarg dels seus dos anys d’existència una tasca important de difusió dels seus tres eixos d’acció: el Referèndum, el Procés Constituent i la República Catalana Independent.

Publicitat
Publicitat

Al desembre del 2013, en la nostra presentació pública, ens definíem com un grup divers que volia “treballar de manera reflexiva, positiva i activa per l’assoliment de la independència i la plena sobirania de la nació catalana, en un marc de democràcia participativa que tingui cura de redactar una nova Constitució que garanteixi el just i ple exercici dels drets personals i col·lectius que són propis de les societats progressistes més avançades”. D’una manera general podem remarcar que hem contribuït, juntament amb altres col·lectius i organitzacions, a promoure i difondre la validesa d’aquestes línies d’acció al si de l’independentisme.

  • Considerem que l’acord assolit per la majoria parlamentària sorgida de les urnes el 27 de setembre obre un camí sense aturador cap a l’assoliment de la República Catalana Independent en la part de la Nació Catalana que actualment constitueix la Comunitat Autònoma de Catalunya.
  • El projecte està en marxa i ara ens pertoca seguir treballant des de les nostres sensibilitats diverses i transversals, i des de les organitzacions en les quals, de manera individual o col·lectiva, una bona part de nosaltres està implicada i puguem trobar la nostra millor articulació a la lluita per la República Catalana Independent i el Procés Constituent. Els membres del Col·lectiu ens comprometem, conseqüentment, a mantenir els compromisos socials i polítics contrets que tinguin continuïtat. Totes les persones que hi hem contribuït ens conjurem a continuar fent-ho, perquè tenim una pàtria tant petita… que la somiem completa.

Col·lectiu Drassanes

Països Catalans, 20 de gener de 2016