image_pdfimage_print

El Partir Demòcrata Progressista (PDP), la força independentista de Taiwan, ha guanyat les eleccions generals del país. D’aquesta manera, Tsai Ing-wen, de 56 anys, es convertirà en la primera presidenta de la història del país. I ho farà gràcies a haver obtingut un resultat del tot aclaparador, ja que fins al moment, ha obtingut el doble de vots que el seu rival, Eric Chu, del partit que fins ara governava (Kuomintang). De moment han arribat al 80% dels vots escrutats i res fa sospitar que se li pugui escapar la majoria absoluta al PDP.

‘Els taiwanesos han escollit un govern que defensa la sobirania de Taiwan’, ha dit la nova presidenta, en referència a les aspiracions independentistes del país, sota control de la Xina des del 1949. El PDP és un partit d’arrel independentista que s’oposa a les relacions que fins ara ha mantingut Ma Ying-jeou, actual president, amb la Xina.