image_pdfimage_print

Sony AI, una divisió de Sony Research -filial de la multinacional japonesa Sony Group Corporation-, ha escollit Barcelona per establir el seu nou centre de desenvolupament d’intel·ligència artificial, el segon que ubicarà a Europa. La nova oficina, que actuarà com a centre de la divisió a la regió, se centrarà en el desenvolupament de sistemes d’IA que donin suport als científics en investigacions complexes per accelerar nous descobriments científics així com en projectes vinculats a la gastronomia.

Per establir-se a Catalunya, Sony AI ha comptat amb el suport del Govern a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. Sony AI, que va ser fundada per Sony Group Corporation l’any 2020, ja té oficines especialitzades en desenvolupament d’IA al Japó, Suïssa i els Estats Units.

Segons el president de Sony AI, Michael Spranger, Catalunya compta “amb moltes universitats de recerca amb programes d’IA i organitzacions clau en ciència i tecnologia“. Spranger assegura que “estem orgullosos d’ampliar el nostre treball per donar suport als creadors en aquest entorn obert i innovador, així com d’aprendre i col·laborar amb la comunitat“.

Publicitat
Publicitat

Per la seva banda, pel conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent i Ramió, “des del Govern celebrem que una multinacional líder mundial com Sony hagi escollit Barcelona per ubicar el seu primer hub de desenvolupament d’IA al sud d’Europa. Aquest projecte estratègic d’inversió demostra que Catalunya és un dels ecosistemes més desenvolupats des del punt de vista tecnològic i científic d’Europa”. “Estem desitjant començar a construir ponts de col·laboració entre Sony AI i l’ecosistema local d’universitats, centres de recerca, startups i empreses per contribuir al desenvolupament de la intel·ligència artificial des de Barcelona, ​​la tecnologia que definirà la competitivitat empresarial en els propers anys“, subratlla Torrent.

La intel·ligència artificial a Catalunya

Segons un estudi recent d’ACCIÓ, Catalunya compta actualment amb 488 empreses que es dediquen a la intel·ligència artificial, gairebé el triple de les que hi havia el 2019, l’últim any del qual es disposen dades. Segons el document, la IA ja genera un volum de negoci de 2.155 milions d’euros (un 60% més que el 2019), el més elevat d’entre les noves tecnologies exponencials a Catalunya. Les gairebé 500 empreses catalanes que es dediquen a aquesta tecnologia generen actualment 14.525 llocs de treball, un 71% més.

L’ecosistema de la intel·ligència artificial a Catalunya es nodreix, més enllà del prop de mig miler d’empreses que el conformen, d’una diversitat d’elements que el fan un dels més atractius en el panorama europeu. De fet, Catalunya és la 5a regió del continent i primera del sud d’Europa pel que fa a captació d’inversió estrangera directa en aquesta tecnologia entre 2019 i 2023. Concretament, es van captar 31 projectes per valor de 475 milions d’euros que van generar més de 3.000 llocs de treball. En aquest període, multinacionals de referència en desenvolupament d’Intel·ligència Artificial com NTT Data, Microsoft, Apple, GFT o Sanofi han invertit a Catalunya per crear-hi alguns dels seus projectes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here