Acte de cloenda de la II Setmana Catalana de l'Esport
Acte de cloenda de la II Setmana Catalana de l'Esport
image_pdfimage_print

Aquest dissabte les comarques gironines han viscut una intensa jornada esportiva. Amb més de vint esports en acció, la II Setmana Catalana de l’Esport ha estat l’escenari del debut oficial de les seleccions catalanes en bàsquet 3×3 a Girona. En un torneig vibrant, Letònia ha fet el doblet en categoria masculina i femenina. Catalunya ha plantat cara a seleccions de nivell olímpic i l’equip femení ha obtingut el bronze.

A Ripoll la vigent campiona del món de trial, Vera Barón, ha triomfat en una cita en què Laia Esquís i Eloi Palau han pujat al podi. En natació amb aletes, el torneig internacional celebrat al GEiEG, ha comptat amb el PAN d’Aix-en-Provence com a campió i a Salt, en pentatló modern, la victòria dels relleus mixtes internacionals se l’ha enduta una de les parelles de la potent Egipte.

Al llarg de la jornada també s’han disputat competicions i exhibicions internacionals en handbol, polo, pitch&putt, esports per a sords, escacs, esquaix, billar i curses d’orientació. A més, el bàdminton, la caça, el twirling, el horseball i el golf també han format part del programa del dia. Durant la Setmana Catalana de l’Esport, centenars de milers de persones han seguit les competicions a distància a través de la plataforma Esport+.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Un auditori ple de gom a gom acull la cloenda de la II Setmana Catalana de l’Esport

Després de més de deu dies de competicions de 35 esports diferents, a les comarques gironines, la II Setmana Catalana de l’Esport, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Generalitat de Catalunya, ha celebrat l’acte de clausura aquest dissabte, a l’Auditori Sala Cambra de Girona.

L’esdeveniment ha comptat amb una afluència de públic de prop de 400 persones, provinent de les federacions catalanes i les delegacions dels més de 27 països que han participat en les competicions durant els darrers dies. L’acte ha estat amenitzat pel grup Cor de Teatre.

Gerard Esteva, president de la UFEC, ha valorat la segona edició de la Setmana molt positivament, s’hi han batut rècords de participació i s’hi han assolit els objectius fixats. “87 anys després de la primera Setmana Catalana, impulsada per Pompeu Fabra, hem fet història. Hem aconseguit homenatjar les seleccions, projectar Catalunya al món i demostrar la capacitat organitzativa de les nostres federacions”.

Esteva ha insistit que “mitjançant esdeveniments com aquest, ens impliquem en els valors de l’esport, amb la llengua, amb la salut i, sobretot, en el reconeixement internacional de les nostres seleccions”. En aquest sentit, el president de la UFEC ha manifestat la voluntat de la institució de continuar treballant pel reconeixement internacional de les seleccions catalanes. “Una nació, una selecció”, ha conclòs.

Per la seva banda, Anna Caula, secretària general de l’Esport i l’Activitat Física ha explicat que la II Setmana ha permès “projectar al món com l’esport ajuda a construir una Catalunya saludable”. Caula ha remarcat també la potència de l’aliança entre els municipis, la diputació, les federacions, els clubs i la generalitat per “mantenir l’engranatge que ens fa ser més potents com a societat”. La secretària ha expressat sentir-se també orgullosa “com a gironina, per viure com les comarques han acollit l’organització de la Setmana”.

L’acte ha comptat amb la presència també de Joan Masquef, diputat delegat de Servei d’Esports de la Diputació de Girona, per qui “ha estat un honor participar de la recuperació històrica d’aquest esdeveniment, que també ha fet valdre la força del municipalisme”.

Reconeixement a la promoció de l’esport català i el foment de la llengua

Durant la cerimònia de cloenda s’han fet entrega de quatre premis; el Premi Pompeu Fabra a l’entitat amb més compromís pel foment de l’ús del català en l’àmbit esportiu ha estat per l’entitat Òmnium Cultural.

El Premi David Moner, l’entitat estrangera que més ha col·laborat en la promoció de l’esport català, ha estat per a la delegació de França. Els esportistes de les seleccions gal·les han participat a deu disciplines diferents.

El Premi Ramon Basiana, a una entitat que promogui la internacionalització del seu esport, ha estat concedit a la Federació Catalana de Patinatge, especialment per la seva aposta per la nova competició internacional d’hoquei patins, la GoldenCat.

El Premi Dolors Vives, a l’entitat o persona amb més compromís per la internacionalització de l’esport femení català, ha estat per la waterpolista catalana Marta Bach, retirada de l’alta competició aquest 2022 amb un palmarès brillant en què destaca un campionat del món i dues medalles de plata als Jocs Olímpics.

La II Setmana Catalana de l’Esport tancarà el calendari esportiu demà diumenge amb competicions de billar, curses per muntanya, escacs, handbol, horseball, orientació, pitch & putt i polo.