La paraula és traïció

image_pdfimage_print

Segons l’Institut d’Estudis Catalans la paraula traïció significa “violació de la fidelitat que devem a algú o a alguna cosa”. El president Quim Torra hauria de ser fidel, com en tota democràcia, als ciutadans de Catalunya. El president Quim Torra, com a líder d’un govern independentista constituït gràcies als vots dels independentistes, hauria de ser fidel a l’independentisme.

La seva actuació envers els independentistes aquesta setmana ha estat donar suport als dispositius conjunts de Mossos d’Esquadra i Policia Nacional Espanyola. Dispositius que s’han dedicat a rebentar manifestacions independentistes i que han provocat que almenys quatre independentistes perdin un ull, que un perdi un testicle i que centenars acabin ferits de més o menys gravetat. Una persona va ser atropellada per una furgoneta dels Mossos, en unes imatges que recorden els atemptats gihadistes de l’agost del 17. Per sort, sembla que la seva vida no córrer perill.

Per si no fos poc, la seva policia, al mateix instant que ell deia a la televisió del règim (TV3) que servia per protegir els ciutadans, ha permès que un grup de nazis espanyolistes ataquessin una concentració independentista. I la policia ha disparat en contra dels independentistes que s’intentaven defensar. I un independentista ha estat apallissat pels feixistes.

Publicitat

Ha violat la fidelitat que deu a l’independentisme i al poble català (que el va votar i li paga el sou)? Sí. La conclusió de com qualificar-ho és evident: traïció.

És molt probable que ni Torra ni el seu conseller d’Interior hagin ordenat res d’això. És molt probable que el govern no tingui cap control sobre el cos de Mossos d’Esquadra. Però les seves declaracions en suport del cos els fan còmplices. Donar suport públic als ME és el mateix que ordenar les accions que han realitzat. I si el suport el dóna la portaveu del Govern, és que el suport als ME és de tots els consellers. El govern sencer, doncs, ha violat la fidelitat que deu al poble català. Traïdors.

Si no controlen la situació i són gent honesta haurien de dimitir. Però ja sabem que durant aquests anys s’ha creat una casta que viu molt bé fent veure que és independentista i ocupant uns càrrecs molt ben remunerats. Pagats per tots els catalans.

Per cert. Quan els hi convingui més, aplicaran el 155. I us portaran a judici per rebel·lió, sedició o el delicte que faci més gràcia al jutge de torn. I us tancaran molts anys. I després de tot el que heu fet, no podreu esperar del poble res més que indiferència envers la vostra sort.
Visca la Pàtria!