La lluita del poble català per tombar el règim del 78 un cop han sortit les sentències

image_pdfimage_print

Constituents per la Ruptura, com a organització política que participa de la candidatura de la CUP+Per la Ruptura a les Eleccions espanyoles, ens comprometem a trobar totes aquelles aliances que obrin tant els fronts populars com les lluites socials que restin obertes o en procés de reivindicació social, per tal de convertir la presó de pobles i classe treballadora, que és la II Restauració Borbònica, en un règim que es desfaci i trenqui les cadenes que barren el seu apoderament, tot fent una crida a l’esquerra d’aquests pobles de l’Estat per l’exigència de les llibertats.

Arriba una crisi econòmica, filla de la darrera crisi econòmica capitalista, i no podem permetre major patiment sense haver preparat ja una estratègia de caràcter nacional i també de classe.

Pel que fa a les mobilitzacions socials de caràcter resistent d’ocupació de l’espai públic fem unes quantes reflexions i propostes:

Publicitat

En primer lloc, que la majoria parlamentària independentista ofereixi a la CUP-Crida Constituent l’entrada a un Govern d’Unitat Nacional, per tal de depurar els caps i comissaris dels Mossos, canviar el Cap Major de la policia catalana i prohibir el material repressiu que les organitzacions de drets humans així ho recomanin, tot garantint la seguretat dels agents policials.

Així com, que el Govern d’Unitat Nacional apliqui les lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional i deixi en evidència el discurs fals i demagògic que s’amaga darrere de les equidistàncies.

Mentrestant, reclamem que el Govern de la Generalitat faci dimitir de manera immediata al Conseller Buch, i suspengui els cossos BRIMO i ARRO.

Alhora, apostem políticament per generar una Taula de Diàleg d’entitats civils del país liderades per associacions de pau, per tal d’evitar que una més gran tensió social porti a un conflicte civil, l’objectiu vertader d’aquest Estat demofòbic, hereu del Règim feixista del 39. Recordem que això és un conflicte polític entre el poble de Catalunya i l’Estat espanyol.

També s’hauria de demanar als Comuns, Unides Podem i altres actors civils de l’esquerra sobiranista espanyola que s’uneixin al discurs que les forces policials d’ocupació i provocació, que han vingut de més i que no acaten les lleis del Parlament català (no usar les pilotes de goma), se’n vagin del país perquè no hi hagi més ferits, ni més persones amb evident perill de mort.

També reclamem a la gent independentista i a la gent que ens veu amb simpatia i entén i comparteix part de nostres les reivindicacions que faci Consum estratègic (que no tingui un compte bancari a Caixa Bank, que no estigui associat a Foment del Treball, que no pagui factura a Movistar, etc.), ja que l’economia és el que mou la política global i és encara més potent que el nostre vot.

A la gent en general, que sigui conscient de les seves forces i de la seva salut quan hagi d’anar a una convocatòria o altra. Sempre pensant a no quedar-nos al sofà. Cal que ens cuidem.

I també cal empatitzar amb els que no entendran les nostres accions de desobediència i de resistència civil i, fins i tot, quan un s’hi veu abocat, d’autodefensa.

La mobilització es reforçarà a llarg termini si no manca una estratègia per sumar-hi aliances, així com cal sumar un nombre de mesures socials concretes per no fer defallir la gent.