image_pdfimage_print

Per mitjà d’un comunicat excepcional, el moviment polític de Primàries Catalunya s’ha posicionat exigint al Govern de la Generalitat el cessament del conseller Buch, de Junts per Catalunya, i “la depuració d’elements violents” en el si del cos de Mossos d’Esquadra.

Des de Primàries Catalunya s’aplaudeix com “el nostre poble s’ha tornat a mobilitzar massivament … fins a fer efectiva la República”. Aquest col·lectiu polític, que fins ara és l’únic que s’ha negat a pactar amb els partits espanyols que van activar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, amb la supressió de l’escassa autonomia política catalana, entén que hi ha marge suficient per “fer efectiva la República Catalana, sota els valors i principis emanats de la Carta Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides”.

La manera de fer-ho, segons s’ha fet públic, és ben clara. Fer efectiva “la Declaració d’Independència del 27 d’octubre de 2017”, tot exercint les accions oportunes perquè “l’Estat espanyol retiri les forces de seguretat espanyoles que ocupen il·legítimament el territori català”, les quals, reblen, “són les causants dels actes violents desproporcionats” que estem vivim des que la societat catalana ha tingut coneixement de la sentència del Tribunal Suprem espanyol.

Publicitat
Publicitat

“Els drets de protesta i de manifestació són dues eines legítimes per aconseguir la llibertat i la independència del nostre país”, de manera que des d’aquesta visió transversal, oberta i participativa que representa Primàries Catalunya, el que s’ha succeït per part de la ciutadania de Catalunya deixa en evidència la greu inoperativitat de l’actual govern autonòmic català.

Finalment, amb més de 28 nous presos polítics, centenars de contusions, identificacions massives i detinguts, Primàries Catalunya “se solidaritza amb totes les persones ferides i represaliades injustificadament per les forces de seguretat”, siguin d’on siguin, sense cap atenuant possible.

El que s’està vivint a Catalunya és “una infame situació política i institucional”, on la vertebració democràtica ja no compte de manera decisiva, per desesperació dels més de 50.000 votants d’aquesta plataforma política. La regeneració democràtica suposa un respecte escrupolós per allò que la majoria decideixi, al marge de despatxos i altres maniobres. I el fet, més que evident, és que una majoria social catalana va votar independència en un referèndum d’autodeterminació, i que, per tant, existeix un mandat democràtic d’obligat compliment per als qui diuen representar als catalans.

1 COMENTARI

Comments are closed.