Inici Actualitat Més de 32.000 persones han visitat l’exposició “Aixafem el feixisme”, que es...

Més de 32.000 persones han visitat l’exposició “Aixafem el feixisme”, que es pot veure fins al dia 5 d’abril

image_pdfimage_print

La mostra “Aixafem el feixisme. El Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya,1936-1939” l’organitza la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. N’és comissària la periodista Ester Boquera, i es pot visitar fins al proper 5 d’abril al Palau Robert.

Explica els mitjans i les estratègies persuasives que es van idear per defensar les polítiques de progrés social i les llibertats democràtiques i nacionals durant la Guerra Civil (1936-1939). El Comissariat de Propaganda, un  organisme modern, creatiu i sense precedents creat l’octubre de 1936, va desplegar una estratègia comunicativa d’ampli abast. Va treballar per internacionalitzar el conflicte bèl·lic i alhora explicar-se davant l’opinió pública republicana catalana i espanyola. Durant la Guerra Civil (1936-1939) la propaganda va tenir un paper fonamental degut al caràcter ideològic del conflicte bèl·lic. En els dos bàndols, es van organitzar aparells persuasius per difondre la seva versió dels fets tant en l’àmbit domèstic com en el terreny internacional.

La mostra dona a conèixer la gran varietat de formes informatives i propagandístiques que el Comissariat va utilitzar. S’hi poden veure un centenar de fotografies de l’època, una trentena de cartells originals, a més de diversos llibres, publicacions i altres objectes de propaganda.

Publicitat
Publicitat

Dues xerrades organitzades per la revista l’Avenç han completat, els dies 22 i 23 de març, la proposta expositiva: Comunicació política al segle XXI. El poder de la imatge, amb Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya i Antoni Gutiérrez Rubí, consultor de comunicació política, i Internacionalitzar els conflictes: la mirada de l’exterior, amb la historiadora Mireia Capdevila i la periodista Carme Colomina, ambdues moderades per Josep M. Muñoz, director de la revista. Aquests diàlegs es poden veure a la pàgina YouTube del Palau Robert.