Prou!

image_pdfimage_print

Si volem ser reconeguts com a nació sobirana i independent cal que sigui ben clar i explícit. No n’hi ha prou amb intencions, simulacres ni teories. Amb l’experiència que tenim sabem què hem de fer per evitar la repressió espanyola que intentarà provocar l’Estat per no perdre definitivament el que més valora i el que més tem: Catalunya.

Si l’objectiu és la independència, simplement declarem-la, amb caràcter urgent, sense caure en el màtrix espanyol: Ni cal un referèndum que l’Estat espanyol nega sistemàticament, ni guanyar unes eleccions, que Espanya procura il·legalment sabotejar, ni cal guanyar per un percentatge determinat ni per cap altra raó ni justificació. La independència es proclama i punt. En el món i en la història, trobem casos de tota mena.

Evidentment, convindrà que aquesta sigui secundada pel nombre més gran de persones i institucions catalanes i d’arreu, així com preveure les mesures de seguretat per evitar la repressió espanyola. Sense pretendre que el reconeixement sigui immediat, amb capacitat, com ja hem demostrat, per resistir i persistir. Però, perquè ens reconeguin, cal abans manifestar que som lliures, que ens hem autodeterminat, que vol dir fer-ho unilateralment i sense demanar permís a ningú. Potser tindrem una sorpresa. Espanya constantment fa mèrits per demostrar que no és un estat de dret, ni una democràcia, ni un país de fiar. L’Estat espanyol és una dictadura amb molt pocs amics.

Publicitat

La nostra independència serà definitiva per acabar amb un règim tremendament corrupte, antidemocràtic, il·legal i incompetent com és l’espanyol, i és l’única via per resoldre els problemes i ser realment lliures. Espanya és irreformable. Només iniciarà reformes quan ho tingui tot perdut i Catalunya tot guanyat.

Hem de reconèixer que tots els intents de diàleg, reforma i iniciatives polítiques amb Espanya han estat infructuosos i negatius. Ni fer possible un govern a Espanya a canvi de pactar la llibertat dels presos, ni guanyar àmpliament referèndums o declarar, uns segons, la independència han tingut cap mena de resultat. Res farà que Espanya escolti. Només la nostra independència els obrirà els ulls i l’oïda i farà possible acabar amb uns tribunals corruptes com el Constitucional o el Suprem de jutges servils amb l’extrema dreta i el nacionalisme castellà pretesament espanyol.

Primer independència, després, un cop lliures, referèndum i eleccions.