image_pdfimage_print

Les Assemblees Exteriors de l’Assemblea Nacional Catalana impulsen enguany, com ja és tradició, diversos esdeveniments i actes de preparació per a la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de Setembre, agrupats en la coneguda com a #CatatalanWeek.

Organitzada per primera vegada el 2016, la #CatalanWeek té com a objectiu fomentar la causa independentista de Catalunya a l’estranger, i en el moment actual que travessa el país, denunciar també la repressió política espanyola contra el poble de Catalunya.

En aquest sentit, i malgrat l’actual escenari polític i sanitari, les representacions de l’Assemblea a països com Mèxic, Bèlgica, Anglaterra, Luxemburg, Estats Units, Portugal i Alemanya entre d’altres, organitzaran més de vint actes repartits en dues setmanes, del 29 d’agost al 13 de setembre.

L’Assemblea de Suïssa donarà el tret de sortida als esdeveniments, amb la celebració de la Diada a Zuric el 29 d’agost. L’endemà es durà a terme un debat virtual per part de l’ANC Madrid, centrat en els 10 mesos de l’empresonament de l’activista Daniel Gallardo per protestar contra les sentències del Tribunal Suprem contra els líders independentistes l’octubre del 2019.

El dilluns 3, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, participarà a una conferència a Bilbao organitzada per l’ANC Euskal Herria sobre els efectes de la repressió espanyola al moviment independentista i els seus actuals reptes. El dimecres 5, l’Assemblea de Brussel·les organitzarà diversos actes públics, incloent la retransmissió d’una entrevista al raper exiliat Josep Valtonyc, i l’Assemblea de Madrid celebrarà un debat amb Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis, i David Fernàndez, vicepresident de l’Assemblea.

El dijous 6, l’Assemblea de Mèxic celebrarà una taula rodona digital centrada en la solidaritat entre els moviments independentistes de Catalunya i el país llatinoamericà. El mateix dia, l’Assemblea de Brussel·les inaugurarà l’exposició “Presoners polítics a l’Espanya Contemporània”, de Santiago Sierra, que estarà exposada fins a finals de mes a la capital belga. L’endemà, l’Assemblea de Luxemburg organitzarà una conversa digital amb el Conseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig, i el 9 de setembre, l’Assemblea d’Anglaterra durà a terme un debat en directe amb representants dels partits polítics catalans independentistes. La vigília de la Diada tindran lloc una conferència a Lisboa que comptarà amb la participació de l’historiador i periodista portuguès Fernando Rosas, i una concentració a la Place de la République de París.

L’11 de Setembre, coincidint amb la celebració de la Diada a Catalunya, s’organitzaran diversos actes online i mobilitzacions presencials, com la que tindrà lloc a Brussel·les en connexió amb Catalunya, que comptarà amb la participació de personalitats del moviment independentista. L’endemà de la Diada tindrà lloc una trobada virtual a Dallas (EUA) de celebració de la Diada. La #CatalanWeek conclourà el 13 de setembre, amb un debat virtual on es presentarà la feina de les Assemblees Exteriors, i es discutirà la situació actual i els futurs reptes del moviment independentista català.

Les Assemblees Exteriors treballen des de la base amb organitzacions locals, ONG i representants polítics dels seus respectius països per a informar sobre la situació política a Catalunya.

Vídeo promocional. 

En aquest enllaç podeu consultar la nota de premsa en anglès.
Més informació de la #CatalanWeek.