Carles Salvadó
Carles Salvadó
image_pdfimage_print

Per als qui no et coneguin, et pots presentar?
Sóc en Carles Salvadó, nascut a l’Hospitalet fa 52 anys. Enginyer de Telecomunicacions amb posterior formació en desenvolupament directiu a l’IESE. He treballat a la Funció Pública i al sector privat, destaquen empreses com Retevision i InfoJobs. Pel que fa a l’associacionisme he estat degà del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya i actualment sóc el president de la Fundació PuntCAT.

Em considero una persona normal que mai havia tingut una inquietud política més enllà de ser un votant més. La situació actual del país, l’oportunitat del model regenerador polític de Primàries, i la necessitat d’un canvi per l’Hospitalet, m’ha fet fer un pas endavant per activar-me i implicar-me en aquest projecte.

Per què participes en les primàries?
Doncs, per un doble vessant: il·lusió i compromís:

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Il·lusió per tornar a la meva ciutat i el meu país allò que m’ha donat, que és molt.

Compromís davant la injustícia i la deriva autoritària d’un país que persegueix i empresona representants polítics elegits legalment i legítimament, o els envia a l’exili. Vull deixar de ser un revolucionari de sofà. Crec que em toca fer un pas endavant i passar a l’acció.

Com creus que es pot treballar per la independència des dels municipis?
Ha estat el poble els qui hem impulsat el Procés, i serà el poble els qui l’acabarem. L’administració pública més propera a la gent és l’Ajuntament. Un alcalde i un equip municipal, que fan costat i són lleials a la legalitat i legitimitat del Parlament de Catalunya, és fer República. Fer una bona política municipal al servei de les persones, escoltant i actuant en funció de les seves necessitats, farà eixamplar la base des de l’acció. No només des de la paraula.

Quins són els eixos principals de la teva candidatura?
La meva candidatura proposa un decàleg d’accions i compromisos, supeditat al Programa Electoral que determinaran les persones registrades a PrimàriesLH amb els seus vots. Em comprometo, doncs, a impulsar tots i cadascun dels punts per tal que n’obtinguin el suport. Es pot llegir el decàleg sencer al meu compte de Twitter @CarlesSU, per bé que m’agradaria destacar-ne els aspectes que considero més rellevants:

• Fer una autèntica ciutat per a les persones, amb un Ajuntament al servei de la ciutadania, especialment en l’àmbit de la infància, la joventut i les persones jubilades.

• En l’àmbit urbanístic, els veïns i veïnes decidirem el futur de la nostra ciutat. Cal aturar el Pla de Desenvolupament actual (PDU) per tal que agents i perits independents analitzin la situació a fons. Sent el municipi amb més densitat de població del país, no podem perdre espai no construït. És més, n’hem de guanyar.
En aquesta línia, hem de passar d’una Gran Via de l’especulació del turisme i el totxo, a una Gran Via del Coneixement: un eix de ciència, biotecnologia i economia sostenible.

• Fer costat i ser lleial a la legalitat i legitimitat del parlament de Catalunya, així com donar suport de forma decidida a les nostres entitats culturals.

• Aprofitar el Mobile World Congress i altres esdeveniments de la Fira per assolir una ciutat d’emprenedoria, amb acció local però amb visió global, impulsant el cooperativisme com a forma de desenvolupament de noves iniciatives empresarials per a les persones joves.

• El darrer punt del decàleg, més que una proposta és un somni, una il·lusió: superar el trauma que provoca l’ombra de Barcelona. Grans ciutats com Milà, Rotterdam o Nova York, sense ser capitals donen valor afegit als seus països. Una ciutat com l’Hospitalet amb un aeroport, un port, un recinte firal a tocar, ha d’aprofitar-ho. És un tema de voluntat i de treball. Sentim-nos orgullosos de la nostra Ciutat, i treballem pel nostre futur!

El 2 de Febrer, vota!
Visca L’Hospitalet i Visca Catalunya!

1 COMENTARI

Comments are closed.