image_pdfimage_print

La Intersindical-CSC ha convocat una vaga general per la pròxima setmana. La vaga tindrà lloc a tots els centres laborals del país, públics i privats, i està prevista pels dies 5, 6 i 7 de febrer, per bé que el sindicat republicà concretarà pròximament en quina jornada serà quan es faci la protesta.

Els objectius de la vaga declarats oficialment són reclamar la derogació completa de la reforma laboral del 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals, la recuperació de les lleis socials aprovades pel Parlament i aturades pel Tribunal Constitucional, la plena igualtat de gènere als centres de treball, i l’avenç cap a un model de funció pública de qualitat i amb condicions laborals dignes, entre altres.

L’atur laboral coincidirà amb l’arrencada del judici a l’1-O, i ha passat a ser considerada també una vaga pels drets civils i polítics i en suport als presos polítics catalans. La CUP, Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, Demòcrates de Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència donen suport a la vaga.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

El sindicat USTEC d’ensenyament també s’ha adherit a la convocatòria de vaga general i ha assenyalat que els valors de la democràcia estan “cada vegada més assetjats per la deriva involutiva que estem vivint”. El sindicat afirma que “donen suport i fan una crida a participar en la vaga general amb una agenda reivindicativa que compartim plenament”.

Intersindical-CSC va convocar una aturada de dues hores el passat 21 de desembre, durant la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, ​​així com en la vaga general del 3 d’octubre, i la del 8 de novembre, que va rebre una demanda de Foment del Treball al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, finalment desestimada.

El Govern per la seva banda està treballant una resposta unitària a la convocatòria.