Jordi Ibañez
Jordi Ibañez
image_pdfimage_print

Per als qui no et coneguin, et pots presentar?
Sóc en Jordi Ibàñez Nielles, veí del barri de Santa Eulàlia a l’Hospitalet del Llobregat. Nascut fa 55 anys.

Sempre, de ben jovenet m’ha agradat el món de la política amb totes les seves vessants. Tant que quan vaig fer els 18 anys, vaig entrar un bon dia al local d’ERC del meu barri per fer-me militant. En vaig formar part un parell o tres d’anys. Vaig marxar molt decebut de com funcionava internament i em vaig decebre molt. Tenia una visió massa utòpica i la realitat era molt diferent.

Molts anys sense participar políticament enlloc. Això sí, col·laborant associativament, tant en esplais, on vaig començar de nano a fer excursions i sortides i hi vaig acabar com a monitor de nanos. Era molt divertit i omplia molt. Per les meves obligacions laborals ho vaig deixar.

Publicitat

He estat diable i casteller, fins que em vaig casar per primer cop. Entre la feina i el meu fill ja vaig deixar de banda tot per dedicar-m’hi.

Un cop divorciat, l’apatia em va portar a no participar enlloc. Fins al meu segon matrimoni, quan, a causa que la meva parella era d’origen llatinoamericà, vaig interessar-me molt per tots els problemes que tenien i juntament amb ella i altres persones vàrem crear una entitat per donar a conèixer el seu indret de procedència, Santa Cruz de la Sierra, a Bolívia.

Dirigir l’entitat em va permetre conèixer molt més tot el món polític i totes les xarxes de clienteles. Vaig quedar sorprès.

Eren temps d’Aznar i veia tot el que passava … Un dia em vaig presentar a la seu del PSC per militar-hi …, volia ajudar a fotre fora aquest personatge. Era l’any 2003 i vaig ser-hi fins a l’any 2009. Vaig tornar a veure massa coses. Sobretot després del meu viatge a Bolívia on vaig poder veure què passava amb la cooperació.

I com que sempre convidava a tots els partits polítics als actes de l’entitat, vaig fer molta amistat amb Àngel Colom. Em va explicar el projecte de la Casa Gran i tot el que volia fer amb els nous catalans. Em va entusiasmar i vaig participar-hi.

No va ser fins a finals del 2010 que vaig començar a militar a CDC. Sempre des de la vessant merament dels nous catalans. I amb ganes d’ajudar a Meritxell Borràs per l’Hospitalet, perquè tenim una forta presència de gent d’arreu del món, que sempre m’han expressat les seves angoixes i malestars. Volia ajudar.

Per raons laborals i personals vaig deixar la presidència de l’entitat. Vaig donar-me un temps de descans durant el qual vàrem fundar una penya blaugrana que ens va durar poc per manca d’associats implicats.

I fa gairebé un parell d’anys que amb uns amics amb força inquietuds semblants a les meves, vam crear el Moviment Republicà Català. Entitat que vol aportar un granet de sorra en tot aquest procés independentista. I en això estem.

Per què participes a les primàries?
Fa molta il·lusió poder treballar per a la meva ciutat. Un dels honors més grans és estar al capdavant d’allà on has crescut i on vius.

És l’oportunitat que tots desitgem en el fons. Unes primàries són l’eina més bàsica i democràtica per escollir i ser escollit. Aquí no es tracta de guanyar, sinó d’oferir una visió pròpia i compartir-la. I si aquesta visió resulta que és la que la majoria de persones creuen que és la més útil i eficaç per tal de portar la nostra ciutat a unes fites ben determinades, doncs encara millor.

Ofereixo la meva manera de veure la societat, una manera d’entendre la vida quotidiana i sobretot un desig d’assolir la ciutat que ens mereixem d’una vegada: plural, solidària i social.

I ha sortit l’oportunitat de treballar plegats amb persones que volem una mateixa cosa i desitgem un mateix objectiu. Assolir la república des del municipalisme.

Com creus que es pot treballar per la independència des dels municipis?
Les entitats municipals són la base de tota la xarxa territorial. I per obtenir la independència s’ha de controlar tot el territori. És d’una importància vital que les ciutats de l’àmbit metropolità siguin parts actives en tota aquesta mena d’accions.

Un govern republicà sempre donarà suport a les accions que des de Palau es demanin. I és molt important fer-ho. La primera corona metropolitana és primordial per tot això i no ha de fallar.

Un municipi republicà que s’ocupi realment de tota la ciutadania és vital per enfortir i arrelar molt més a tota la societat. Ajudar a esborrar clixés, enfortint valors i sobretot arribar on fins ara l’actual administració no ha arribat, tant per deixadesa com per poca voluntat.

Quins són els eixos principals de la teva candidatura?
L’apoderament del poble a les institucions. L’Ajuntament és un gestor de la vida ciutadana. I ha d’afavorir i permetre la total participació com a part plenament activa de tot el poble. Cap porta tancada i peus al carrer.

Reordenar la mobilitat urbana i millorar molt més tots els serveis de neteja de la ciutat. Afavorir la verdor a l’asfalt i regular el totxo per afavorir molt més el creixement de l’habitatge social enfront de l’especulatiu.

Estudiar la vialitat de crear menjadors socials a la ciutat i/o a cada barri. Arribar a acords amb entitats per fer-los viables. Estudiar l’ampliació d’Alps i mirar de poder fer-ne a cada barri diferents cossos residencials per abastir les necessitats dels més precaris.

Fomentar l’esport i totes les entitats esportives de la ciutat. No pot ser que cap equip de primera línia no participi en cap competició estatal de primer ordre. Cercar i ajudar per assolir la presència esportiva a la ciutat.

Afavorir les activitats totes de les entitats culturals de la ciutat. Promoure i millorar les xarxes escèniques que tenim. Crear un gran espai de referència en l’àmbit comarcal i metropolità.

Ajudar amb espais i llocs adients, a totes les ments creatives que tenim com a veïns. Un potencial artístic que en l’actualitat tenim marginat per falta de llocs on treballar i exposar convenientment les seves creacions.
Millorar, ampliar i recuperar els serveis de ràdio i televisió de la ciutat. Cal un veritable referent informatiu i un portaveu de la vida pública i associativa de la ciutat.

Treballar perquè la multiculturalitat del municipi, sigui protagonista a tot l’àmbit municipal. Fomentar la presència i participació de totes les entitats culturals a tots els àmbits socials i fer-los partícips de la vida quotidiana.

Aprofitar tots i cadascun dels esdeveniments firaires de la ciutat. Treballar perquè els veïns de la ciutat tinguin l’oportunitat de gaudir de descomptes en fires i activitats lúdiques que es facin en recintes firals.

Fer de La Farga un pol d’atracció d’esdeveniments i aconseguir que sigui un veritable motor econòmic de la ciutat.

Protegir el petit i mitjà comerç. Arribar a acords amb les associacions de comerciants per establir correctament zones de càrrega i descàrrega. Afavorir la mobilitat i estudiar la creació d’aparcaments lliures i de rotació. Mirar la possibilitat d’afavorir la creació de més abonaments.

Fer molt més participatives totes les entitats veïnals de la ciutat a fi d’aconseguir un veritable consell ciutadà i poder arribar a fer realitat les reivindicacions veïnals que s’aprovin.

1 COMENTARI

Comments are closed.