Leyla Güven, en vaga de fam des del 8 de novembre de 2018
Leyla Güven, en vaga de fam des del 8 de novembre de 2018
image_pdfimage_print

La vaga de fam de la copresidenta del DTK (Demokratik Toplum Kongresi, Congrés de la Societat Democràtica) i diputada de l’HDP (Halkların Demokratik Partisi, Partit Democràtic del Poble), Leyla Güven, per denunciar i reclamar que es posi fi a l’aïllament imposat al líder del poble kurd Abdullah Ocalan encara continua el dia 62. Els observadors i el Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura (CPT) han de revisar l’estat de salut del líder popular kurd Abdullah Öcalan a la presó de l’illa d’Imrali.

A hores d’ara, les vagues de fam s’han estès per gairebé totes les presons a més de Shengal, Maxmur i Estrasburg. Fins ara milers de presos kurds han participat en les vagues alternatives de fam.

A aquests s’hi han sumat les protestes més dures en forma de vagues indefinides i no alternatives. El seu nombre ha augmentat almenys a cent cinquanta-sis. Hi ha moltes presons amb qui no es pot contactar, de manera que es calcula que el nombre real és molt més gran.

Publicitat

Segons un article de l’Agència Mesopotamia, la protesta indefinida i no alternativa iniciada per trenta-cinc detinguts a nou presons el 16 de desembre. Tretze presos més  van iniciar una vaga de fam indefinida i no alternativa a quatre presons el 17 de desembre i cinc detinguts es van unir a una presó el 24 de desembre, seixanta-cinc presos a quinze presons el 26 de desembre, un presoner a una presó el 28 de desembre i vint-i-tres presoners a set presons el 5 de gener. La vaga de fam de Leyla Güven es va iniciar el 8 de novembre.