Leyla Güven, en vaga de fam des del 8 de novembre de 2018
Leyla Güven, en vaga de fam des del 8 de novembre de 2018
image_pdfimage_print

La vaga de fam de la copresidenta del DTK (Demokratik Toplum Kongresi, Congrés de la Societat Democràtica) i diputada de l’HDP (Halkların Demokratik Partisi, Partit Democràtic del Poble), Leyla Güven, per denunciar i reclamar que es posi fi a l’aïllament imposat al líder del poble kurd Abdullah Ocalan encara continua el dia 62. Els observadors i el Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura (CPT) han de revisar l’estat de salut del líder popular kurd Abdullah Öcalan a la presó de l’illa d’Imrali.

A hores d’ara, les vagues de fam s’han estès per gairebé totes les presons a més de Shengal, Maxmur i Estrasburg. Fins ara milers de presos kurds han participat en les vagues alternatives de fam.

A aquests s’hi han sumat les protestes més dures en forma de vagues indefinides i no alternatives. El seu nombre ha augmentat almenys a cent cinquanta-sis. Hi ha moltes presons amb qui no es pot contactar, de manera que es calcula que el nombre real és molt més gran.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Segons un article de l’Agència Mesopotamia, la protesta indefinida i no alternativa iniciada per trenta-cinc detinguts a nou presons el 16 de desembre. Tretze presos més  van iniciar una vaga de fam indefinida i no alternativa a quatre presons el 17 de desembre i cinc detinguts es van unir a una presó el 24 de desembre, seixanta-cinc presos a quinze presons el 26 de desembre, un presoner a una presó el 28 de desembre i vint-i-tres presoners a set presons el 5 de gener. La vaga de fam de Leyla Güven es va iniciar el 8 de novembre.