Xavier Martínez Gil
Xavier Martínez Gil
image_pdfimage_print

Per als qui no et coneguin, et pots presentar?

Fill, nét i besnét de barcelonins, nascut, crescut i resident a Barcelona des del 2 de febrer de 1965. Casat, amb dues filles (13, 15).

Treballo per l’Agència Tributària de Catalunya com a responsable de coordinació interadministrativa. Vaig començar a treballar a la Conselleria d’Economia a principis de l’any 1992 i sempre he treballat des de les finances públiques fins als tributs.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Sóc llicenciat en Economia per la UB, on també em vaig llicenciar en Belles Arts. A la Facultat de Dret de la UB també vaig fer la tesi doctoral sobre la Fiscalitat del Patrimoni Històric.

Vaig ser promotor des del minut zero de la consulta popular Barcelona Decideix com a membre de l’associació Sobirania i Progrés. Sóc afiliat de la UGT de Catalunya des de fa més de vint anys i des d’on he lluitat a les meses de negociació davant de la Funció Pública en èpoques de dures retallades. Milito a ERC des de fa deu anys i els he ajudat sempre que m’ho han demanat en matèria de política fiscal. Com estudiant vaig ser membre de la FNEC i actualment sóc activista de la Plataforma per una Fiscalitat Justa Ambiental i Solidària des d’on intento fer divulgació sobre les bones pràctiques i denunciar les males pràctiques tributàries. He escrit articles en diversos mitjans de comunicació (La Vanguardia, Ara, l’Unilateral, La República, El Salto Diario) i en el meu blog Generalitats: https://xaviermartinez.wordpress.com/

Em trobareu a Twitter amb l’usuari @xaviermartinezg

Per què participes en les primàries?

Per la República, per la regeneració política i perquè estimo Barcelona.

Com creus que es pot treballar per la independència des dels municipis?

Necessitem una candidatura que sigui capaç de veure Barcelona com la capital de la República de Catalunya i lideri la seva transformació els pròxims 15 anys. La República vol dir apostar per una Barcelona oberta i que escolti la seva gent sense fixar-se en els orígens sinó en el present i futur compartit. Barcelona ha de ser una capital republicana de futur fidel al Govern republicà de Catalunya.

Quins són els eixos principals de la teva candidatura?

• El primer, coadjuvar en la implementació de la República en un procés de regeneració política on el protagonisme el tingui la ciutadania. El procés de Primàries es compromet a fer efectiu que els seus ciutadans participin en el procés de decisions de la forma més àmplia possible.

• El republicanisme és deliberatiu, per tant ha de permetre el debat col·lectiu entre tota la ciutadania. Per això cal propiciar espais de trobada amb la ciutadania per tal d’implicar-la en la construcció de la República. Hem de promoure no només participació en debats sinó també dotant de capacitat de decisió a la ciutadania sobre qüestions clau. En aquest sentit cal potenciar les tecnologies de la informació per tal de facilitar la participació de les bases.

• El procés de participació ciutadana també ha de servir com a funció de control del governant i de transparència en la seva presa de decisions.

En resum: República, regeneració política i posar a les persones al centre de totes les decisions públiques.