image_pdfimage_print

Militants i simpatitzants d’ERC han decidit llançar un manifest per reformular les estratègies de l’independentisme després del primer aniversari dels fets d’octubre de l’any passat. Apunten que ERC ha de liderar aquest nou full de ruta amb tota consistència.

En el manifest reclamen:

1. Unitat independentista amb un acord entre tots els grups independentistes per tal que la República Catalana sigui una realitat reconeguda internacionalment. Demanen una àmplia candidatura republicana i unitària a les pròximes eleccions europees i prioritzar, en tots els municipis on sigui factible, la unitat d’acció amb la resta de forces amb l’objectiu d’assegurar el màxim nombre d’alcaldies independentistes.
2. Vigència de l’1-O i de la República proclamada.
3. Mobilització popular i unilateralitat recalcant que no es pot renunciar de cap manera a la mobilització popular i a l’adopció de mesures de caràcter unilateral.
4. Condicions de tota negociació amb l’Estat, si s’escau: sense presos polítics que fan d’ostatges i en condicions de bilateralitat i d’igualtat entre les dues parts.
5. Convertir el recentment creat Consell per la República en un veritable govern a l’exili que funcioni com a institució referencial de la República Catalana a nivell internacional.

Publicitat
Publicitat

Entre els impulsors del manifest destaquen l’economista Xavier Martínez Gil, que es va disputar amb Ernest Maragall les primàries d’ERC per Barcelona i que actualment és candidat a les Primàries de Catalunya per Barcelona; el batlle de Montblanc, Pep Andreu; o Enric Pujol, exdelegat de la Generalitat a Perpinyà.

Podeu llegir el manifest complet i adherir-vos-hi aquí.