David Mitjavila
David Mitjavila
image_pdfimage_print

Per als qui no et coneguin com et pots presentar? 

Em dic David Mitjavila, sóc un barceloní de 46 anys, pare de família de dues criatures, treballo al metro de Barcelona. Sóc veí de l’Eixample, de família catalana i em considero un nou republicà.

Per què participes en les Primàries? 

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Sóc un ciutadà que vivia d’esquena a molts problemes i/o realitats del nostre país. El primer d’octubre de l’any passat, jo com també molts altres catalans vàrem canviar, no podíem continuar d’esquena al país, al seu present però sobretot al seu futur i aquells que no consideràvem la independència com a projecte viable, durant el transcurs d’aquell dia i veient la reacció demofòbica de l’Estat reprimint els meus veïns que només volien exercir el seu dret de votar, vam decidir canviar l’actitud passiva, indiferent i fins i tot equidistant i esdevenir en nous republicans. Si vull el millor pel meu país Catalunya i per la meva ciutat Barcelona, només tenia dues opcions, romandre a casa i no fer res o involucrar-me directament en la seva transformació. Primàries Catalunya ofereix a la ciutadania per primera vegada l’oportunitat de configurar una llista electoral per noms i cognoms de cadascun dels seus membres, oportunitat que en 40 anys ens ha estat negada pels partits polítics. Això és veritablement el dret de decidir, a decidir-ho tot.

Com creus que es pot treballar per la independència des dels municipis?

La Generalitat de Catalunya hauria d’assenyalar quina és l’estratègia a seguir per desenvolupar la república als Ajuntaments haurem de legislar, regir els nostres municipis en consonància a aquests alineaments.

Quins són els eixos principals de la teva candidatura? 

Mobilitat, serveis urbans i medi ambient.

Vull una Barcelona amb un transport de qualitat, que sigui referent a tot el món, sostenible i assequible per la ciutadania de Barcelona i no deficitària.

Una ciutat on es respectin els drets dels animals, una ciutat que tingui uns parcs i jardins creats i adaptats per a tota la ciutadania.

Barcelona com a ciutat capdavantera d’Europa ha de saber generar la seva pròpia energia, tenint com a font els recursos naturals dels quals disposa.