David Folch
David Folch
image_pdfimage_print

Per als qui no et coneguin, et pots presentar?

Donaré unes breus dades biogràfiques i d’experiència política. Sóc nascut a Barcelona el 1975, casat i pare. Llicenciat en Farmàcia (1998) i en Física (2006) per la Universitat de Barcelona, exerceixo com a farmacèutic a la ciutat. He publicat dues novel·les i col·laboro esporàdicament en mitjans digitals. Sóc coautor d’un parell d’articles científics dins el camp dels fluids i d’un, sobre llengua ibèrica. Pel que fa a la meva experiència política, actualment sóc adherit a Solidaritat per la Independència en la qual he ocupat diversos càrrecs orgànics. El 2012 vaig decidir implicar-me en les tasques polítiques ajudant a la territorial del Poblenou. A principis del 2015 vaig entrar dins l’Executiva Nacional com a Secretari Nacional de Formació. A les eleccions municipals de Barcelona del 2015, vaig formar part de les llistes de la coalició Millor Barcelona. El setembre de 2015 vaig assistir a la conferència internacional «The dialogue of nations: the right of peoples to self-determination and building a multipolar world» que es va celebrar a Moscou. A partir del març de 2016, vaig ser Secretari Nacional de Comunicació.

Els darrers temps he aportat tota la meva acció política perquè el referèndum del primer d’octubre fos una realitat. Vaig ajudar a gestionar la inscripció de Solidaritat com a entitat interessada pel referèndum, fet que va possibilitar el nomenament d’apoderats i la seva actuació dins el primer d’octubre. Jo mateix vaig ser-ne apoderat al meu col·legi electoral. El novembre del 2017, vaig deixar el meu càrrec a l’Executiva Nacional.

Publicitat

Actualment em presento com a candidat a les Primàries per Barcelona, una iniciativa que m’ha tornat a generar esperança.

Per què participes en les primàries? 

Són dos els objectius bàsics pels quals em presento. El primer de tots és aconseguir fixar la idea de la independència en el programa que sorgeixi com a resultat de tots els debats. Entenc que la qualitat de vida dels barcelonins dependrà de si Barcelona és, o no acaba sent, la capital d’un estat independent català. El segon objectiu és lluitar per ser el candidat triat a les Primàries i el futur alcalde de Barcelona. Penso que anant a totes amb la meva candidatura és com millor ajudo globalment als candidats que acabin guanyant. I si guanyo jo, doncs endavant.

Com creus que es pot treballar per la independència des dels municipis? 

Per fer la independència és de molta ajuda (tot i que essencialment no imprescindible) el control del territori que es pugui fer des dels municipis. Una Barcelona amb un alcalde independentista no només converteix el procés d’independència en irreversible (que ja ho és) sinó que l’accelera. Des de Barcelona es poden fer actes simbòlics i també de profunditat. Com a simbòlics jo ja m’he compromès a despenjar la bandera espanyola del balcó del consistori i a iniciar el procediment per canviar el nom de la plaça Espanya per la de Primer d’Octubre. De fons, caldrà una re-avaluació de totes les empreses que operen amb l’Ajuntament, seguint els criteris que recentment ha marcat l’ANC i sobretot estar a disposició, empènyer i posar els recursos necessaris a allò que determini el nostre Parlament i Govern, sense vacil·lar i sense dilacions. En l’àmbit internacional, la projecció d’una Barcelona independentista permetrà arribar a moltíssims fòrums ara vedats. Un alcalde independentista pot ser clau per fer la independència.

Quins són els eixos principals de la teva candidatura? 

He marcat nou punts principals sobre els quals vull incidir i dels quals en faré propostes concretes en una pròxima conferència el mes de desembre. La base és la independència, entesa des del punt de vista nacional però també amb beneficis tangibles per a tots els barcelonins. Els nou punts són els següents:

1. Independència: compromís amb el resultat de primer d’octubre i la Declaració d’Independència del 27 d’octubre. Vull situar Barcelona com a punta de llança en el procés d’alliberament de la nació catalana.
2. Promoció del català
3. Far de la Mediterrània: que Barcelona torni a ser de nou la capital més important de la Mediterrània i del Sud d’Europa i ho sigui no només com a destí turístic o capital de serveis sinó com a centre irradiant de ciència, cultura, art, urbanisme, solidaritat i avantguarda.
4. Turisme sostenible i esdeveniments internacionals de prestigi
5. Política d’habitatge assequible: sense dogmes ni apriorismes, amb respecte per la propietat privada i l’anàlisi sistemàtic de les mesures preses en altres ciutats (Tòquio, Berlín, Venècia); gestió efectiva de la problemàtica dels pisos buits i les ocupacions.
6. Seguretat ciutadana: erradicació dels narco pisos. Mesures preventives de les no-go zones. Control del top-manta. Mesures viables per a la convivència amb els apartaments turístics.
7. Infraestructures: redefinició del transport públic; cobertura de la Ronda de Dalt; candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern; la Sagrera, l’Hermitage Barcelona.
8. Capital cultural i científica: impuls a la cultura catalana; impuls a la recerca aprofitant els nostres immensos recursos humans; impuls a la memòria de la ciutat històrica moderna, medieval, la Barcino romana i la Barkeno ibèrica.
9. Transparència: comptabilitat a la vista