image_pdfimage_print

Les Jornades Internacionals de Corti organitzades pels independentistes de Corsica Libera, han tingut enguany una àmplia representació d’arreu del món.

Cartell de les Jornades Internacionals de Corti
Cartell de les Jornades Internacionals de Corti

La participació més destacada ha estat la de membres del Front d’Alliberament Nacional Canac Socialista (FLNKS en francès) de la Nova Caledònia, que el 4 de novembre d’enguany organitzaran un referèndum oficial d’autodeterminació.

La delegació catalana l’ha conformada na Conxita Bosch, de l’Associació Catalunya Corsica, en Cesc Poch, d’ERC, que van participar en el debat “La violència de l’estat contra els pobles en lluita”. Posteriorment, els minyons de Terrassa van fer una actuació castellera al centre de la ciutat de Corti.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Diumenge, en el debat “Dels límits de l’autonomia al futur de la independència” hi va participar Josep-Lluís Carod-Rovira, exvicepresident de la Generalitat, qui en cors va afegir “els estats han segrestat Europa i l’han convertida en una estructura freda i sense ànima. Els pobles com el català i el cors l’hem de recuperar per a la democràcia i la llibertat”. Finalment, durant la cloenda a càrrec de Corsica Libera, el president Puigdemont va agrair a través d’una videoconferència el suport rebut per part de Còrsega durant el procés independentista català.