Fons promocional del JSCamp
Fons promocional del JSCamp
image_pdfimage_print

Avui, dimecres 18 de juliol i fins ben passat demà, es portarà a terme a la capital catalana un Congrés de caràcter mundial promogut per catalans en un àmbit de total reputació: les tecnologies web.

Fonamentalment, es tracta d’un congrés internacional de JavaScript, un dels llenguatges de programació més utilitzats al món i amb major projecció, present en una infinitat de tecnologies web fonamentals per a les empreses que ofereixen SAAS (Software As a Service), com plataformes de reserves de vols, allotjament, transport, menjar a domicili i totes aquelles que reemplacen les formes tradicionals de fer transaccions —tal com ens remet jscamp a través de la seva nota de premsa.

L’interès que ha generat l’esdeveniment ho reflecteix el fet d’acumular ja tres edicions, les més de 500 persones registrades de fins a 40 països del món (alguns repeteixen d’anys anteriors i les entrades d’alguns tallers s’han esgotat en dos mesos d’antelació) i la rellevància internacional dels ponents que hi participaran: alguns dels quals pertanyen a empreses com Google, Intel o Microsoft. Aquest congrés internacional està tenint lloc en el dia d’avui a l’Hotel NH Collection Barcelona Constanza, i seguirà a l’Auditori Axa (L’Illa Diagonal) per al 19 i 20 de juliol.

Publicitat

De la societat catalana és coneguda la seva capacitat d’emprenedoria i de convocatòria. Un exemple, en aquesta ocasió des de la nostra Secció de Societat, el dibuixem des del perfil de David Pich —que és qui encapçala l’organització d’aquest esdeveniment—. Explica que la trobada també ha despertat interès a empreses emergents com Slack, Ionic o Shopify, i d’empreses emergents (startups) locals i nacionals.

Barcelona esdevé font d’atracció per a la comunitat tècnica, i Pich subratlla amb contundència que als desenvolupadors europeus ja no els cal viatjar fora per estar perfectament informats de la programació capdavantera al món. A més, afegeix: “està convertint-se en un centre d’atracció per a empreses tecnològiques així com de congressos relacionats amb les tecnologies IT”.

En aquest esdeveniment hi haurà espai per a la solidaritat, que també en el món empresarial és tan necessària per teixir talent i sensibilitats en una espècie de xarxa intercomunitària d’experts; que moltes vegades experimenten una major dificultat, en el cas de refugiats i altres minories. JSCamp n’és molt conscient i vol captar talent, nou talent, talent en procés i talent que quasi deriva; perquè es reforci, es conformi, considerant també i de manera especial, la diversitat d’orientació sexual, de gènere, raça o edat.

COMPARTIR
Article anteriorSom una nació, nosaltres decidim
Article següentSi us plau, atureu aquest esperpent!
*** CAP DE CULTURA I SOCIETAT @ L'Unilateral *** Cristina Font Butxaca, nascuda a Puigcerdà (Girona) el 21 de Gener de 1988, coneguda també pel seu nom de ploma; Tina Font, es declara Poeta i Comunicadora. Resideix a Barcelona. [e] cultura@unilateral.cat | TF.cultura@columnist.com S'inicià en l’Escriptura des de ben petita, manifestant la seva passió, principalment per al vessant literari de la Poesia guanyant en reiterades ocasions els 'Jocs Florals' de l'Escola Alfred Mata (Puig-reig). L'any 2005, concursà en el 'XXVII Premi Literari Goleta i Bergantí' del Masnou, en el qual li fou atorgat el 1r. Premi en la modalitat de Poesia amb el Recull Poètic: “El Capvespre dels Camaleons”, precedint altres guardons, com foren el 1r. Premi en la modalitat de Poesia en el XIX Concurs Literari de les Borges del Camp de l'any 2008 amb el Recull Poètic: “En Passat Continu”. S'hi han sumat, entretant, altres guardons de treball únic. A banda dels Concursos Literaris que han esdevingut una font de motivació durant el primers anys de trajectòria inicial, ha esdevingut, també Narradora i Rapsode de Recitals Poètics a les Comarques Catalanes del Berguedà, l'Anoia i el Barcelonès. Ha col·laborat exercint de Membre del Jurat dels Jocs Florals del C.E.I.P Alfred Mata de Puig-reig i dels Jocs Florals de Calella. També com a Creadora dels Poemes que acompanyaren el díptic del Nadal de 2008 i de l'11 de Setembre de 2009, respectivament, del Consell Comarcal del Berguedà. A l'actualitat, manté el seu compromís des de fa nou anys com a Secretaria de Comunicació amb l'Associació Literària “Pensaments i Paraules", i fundadora del Projecte @descregud_a, que a l'actualitat està compost per quatre dones. Ha col·laborat fent Ràdio des de l'edat de 12 anys. Ha participat com a dona - independent en les 'Primàries de Barcelona', havent assolit de les primeres posicions, en la primera i segona volta. En concret, de la darrera, aglutinà fins a 1.250 vots. Gestiona #CulturaFaCultura, missatge que prengué una identitat molt forta durant la Campanya, i està ajudant a impulsar un 'Comissionat per la Llengua' a Les Corts. Ha assessorat durant l'any 2018 a líders territorials en Oratòria i Comunicació Pública. Criminòloga de formació, i premiada com a 'Digital Strategist' el passat 2016, ha adherit a la investigació pinzellades creatives provinents del vessant més vocacional (@CFontCOMCRIM — Consultoria). Ha escrit: "Retrat d'una Revisió Teòrica - La Criminologia Crítica i la Criminologia Feminista". Emprenedora, està cursant el Màster en Humanitats: Art, Literatura i Cultura contemporànies. Gestionava des de l’any 2010: tina-font.com, que ha mudat en tina-font.cat. La seva Plataforma ambientada a cavall de la Política, la Literatura i la Investigació; i, fonamentalment, enfocada a la cultura empresarial i l'estratègia digital participant de projectes varis. S'atreví en la seva darrera obra inèdita: "inFANTÀSTIC" a escriure en castellà. També va participar en la 16a. Edició de Narrativa Curta 'Premi TINET' amb l'obra "M. Iconnu". En definitiva, una incansable lectora dels Mentors i Escriptors: Montserrat Butxaca i Daniel Salazar, així com dels Mestres de la Poesia: Octavio Paz, Mario Benedetti, Maria Mercè Marçal, Susanna Rafart i Joan Margarit; a més, d'ésser una creadora de versos en tota regla, definint-se autodidacta, disciplinada, emocional, punyent, molt camaleònica i aprenent de la Llengua Portuguesa.