Barcelona acull un congrés mundial amb ponents de Google i Microsoft impulsat per catalans

Avui, dimecres 18 de juliol i fins ben passat demà, es portarà a terme a la capital catalana un Congrés de caràcter mundial promogut per catalans en un àmbit de total reputació: les tecnologies web.

Fonamentalment, es tracta d’un congrés internacional de JavaScript, un dels llenguatges de programació més utilitzats al món i amb major projecció, present en una infinitat de tecnologies web fonamentals per a les empreses que ofereixen SAAS (Software As a Service), com plataformes de reserves de vols, allotjament, transport, menjar a domicili i totes aquelles que reemplacen les formes tradicionals de fer transaccions —tal com ens remet jscamp a través de la seva nota de premsa.

L’interès que ha generat l’esdeveniment ho reflecteix el fet d’acumular ja tres edicions, les més de 500 persones registrades de fins a 40 països del món (alguns repeteixen d’anys anteriors i les entrades d’alguns tallers s’han esgotat en dos mesos d’antelació) i la rellevància internacional dels ponents que hi participaran: alguns dels quals pertanyen a empreses com Google, Intel o Microsoft. Aquest congrés internacional està tenint lloc en el dia d’avui a l’Hotel NH Collection Barcelona Constanza, i seguirà a l’Auditori Axa (L’Illa Diagonal) per al 19 i 20 de juliol.

De la societat catalana és coneguda la seva capacitat d’emprenedoria i de convocatòria. Un exemple, en aquesta ocasió des de la nostra Secció de Societat, el dibuixem des del perfil de David Pich —que és qui encapçala l’organització d’aquest esdeveniment—. Explica que la trobada també ha despertat interès a empreses emergents com Slack, Ionic o Shopify, i d’empreses emergents (startups) locals i nacionals.

Barcelona esdevé font d’atracció per a la comunitat tècnica, i Pich subratlla amb contundència que als desenvolupadors europeus ja no els cal viatjar fora per estar perfectament informats de la programació capdavantera al món. A més, afegeix: “està convertint-se en un centre d’atracció per a empreses tecnològiques així com de congressos relacionats amb les tecnologies IT”.

En aquest esdeveniment hi haurà espai per a la solidaritat, que també en el món empresarial és tan necessària per teixir talent i sensibilitats en una espècie de xarxa intercomunitària d’experts; que moltes vegades experimenten una major dificultat, en el cas de refugiats i altres minories. JSCamp n’és molt conscient i vol captar talent, nou talent, talent en procés i talent que quasi deriva; perquè es reforci, es conformi, considerant també i de manera especial, la diversitat d’orientació sexual, de gènere, raça o edat.